Directeur Johan Müller van kindcentrum Lea Dasberg met materialen om te delen.
Directeur Johan Müller van kindcentrum Lea Dasberg met materialen om te delen. (Foto: Yneke Vollemans)

Nieuw deelplatform voor onderwijs

Zutphen - Voor particulieren is het delen van materialen niet meer weg te denken, maar ook scholen hebben steeds vaker de wens materialen te delen in plaats van zelf aan te schaffen. Zeker als het gaat om materialen die incidenteel, bijvoorbeeld voor projecten, nodig zijn. Dit is niet alleen financieel voordelig voor de scholen, maar past ook binnen een duurzame samenleving. Educatiepunt Zutphen heeft deze wens opgepakt en samen met scholen verder uitgewerkt.

Deze week is ‘Heb jij voor mij…?’ gelanceerd, een Facebookgroep voor leerkrachten van basisscholen en middelbare scholen in Zutphen en Warnsveld die met elkaar materialen willen delen om het onderwijs te verrijken. Denk aan materialen voor sport en spel, kunst en cultuur, onderzoeksmaterialen, bouwmaterialen, handwerkmaterialen, gereedschap maar ook bijzondere zaken zoals torso’s, schelpen, 3D-printers, kostuums of bijzondere boeken.

Leerkrachten kunnen een bericht met vraag of aanbod plaatsen voor collega’s van andere scholen. Als er een match is, maken ze met elkaar afspraken over het ophalen, gebruik en terugbrengen van het materiaal. Zo kunnen er inspirerende ideeën en mogelijkheden uitgewisseld worden en nieuwe vormen van samenwerking ontstaan.

Via de Facebookgroep kunnen ook berichten verspreid worden van bedrijven of particulieren die materiaal te leen of te geef hebben. De redacteur van het Educatiepunt zal dit aanbod publiceren.

Stichting Educatiepunt is ontwikkelaar van projecten voor en met scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties, in Zutphen en Apeldoorn. Doel is het onderwijs te verrijken met leerzame initiatieven uit de omgeving en zo een bijdrage te leveren aan lokale verbinding.

Voor meer informatie over ‘Heb jij voor mij…?’ of voor het aanbieden van materialen vanuit bedrijven of particulieren, mail naar info@educatiepuntzutphen.nl of bel met Iris van de Kamp via 06 4721 4907. Adres Facebookgroep: www.facebook.com/groups/hebjijvoormij.

Meer berichten