Montage puntdeuren in Sluis Eefde

Eefde - De puntdeuren voor de tweede sluisklok van Sluis Eefde zijn klaar. Zaterdag 18 mei worden ze in de nieuwe sluiskolk gehesen en vervolgens gemonteerd. In verband met de veiligheid is de Kapperallee ter hoogte van de tweede sluiskolk zaterdag 18 mei van 05.00 tot 21.00 uur afgesloten voor al het wegverkeer. Ook is de sluis tijdens de werkzaamheden niet in gebruik.

De werkzaamheden zijn niet te zien vanaf de openbare weg, maar tussen 08.00 en 13.00 uur is er een livestream te bekijken bij Restaurant De Sluis, Schoolstraat 70 in Eefde. Medewerkers van aannemerscombinatie Lock to Twente en Rijkswaterstaat zijn daar aanwezig om uitleg te geven. De livestream is ook te volgen via de Facebookpagina Rijkswaterstaat Twentekanalen.

Vervoer sluisdeuren per schip

De deuren van de nieuwe sluisdeur zijn gemaakt door Hollandia Infra in Krimpen aan den IJssel. De puntdeuren worden daar vandaan per schip naar Eefde vervoerd via de Lek, Neder-Rijn en de Gelderse IJssel. De nieuwe sluiskolk krijgt aan de ene kant puntdeuren en aan de andere kant een segmentdeur. In juli wordt de segmentdeur verwacht.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden aan Sluis Eefde is te vinden op de projectpagina op www.rijkswaterstaat.nl/sluiseefde of de Facebookpagina Rijkswaterstaat Twentekanalen. Men kan ook bellen met het gratis publieksinformatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Meer informatie van de bouwwerkzaamheden is ook te lezen in de BouwApp van de aannemer. Deze is zowel beschikbaar voor iPhone als voor Android en is in de app stores te vinden onder L2T App.

Meer berichten