Foto: Nike Martens

Martine Westerik nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Zutphen

Zutphen - Martine Westerik volgt vanaf juli Liza Luesink op als fractievoorzitter van GroenLinks Zutphen. Luesink besluit haar raadslidmaatschap neer te leggen, omdat het niet langer te combineren is met haar snelgroeiende bedrijf Duwtje. Westerik is sinds oktober 2015 forumlid en werd na de verkiezingen van 2018 benoemd als raadslid.

Westerik stond na Luesink op plek 2 op de kandidatenlijst en de GroenLinks fractie koos haar unaniem als opvolger. Naast haar raadslidmaatschap werkt Westerik als nazorg- en uitstroomcoördinator in het Praktijkonderwijs in Zutphen. Westerik "Ik vind het belangrijk dat inwoners hun stem laten horen en dat wij als politiek daar goed naar luisteren en praktisch invulling aan geven. Daarnaast wil ik er stevig aan werken Zutphen financieel gezonder en groener te maken zonder de mensen uit het oog te verliezen".


Vertrek Luesink
Liza Luesink is naast haar raadslidmaatschap directeur van onderzoeks- en adviesbureau Duwtje. Het bedrijf vestigde zich onlangs in Zutphen en werkt voor opdrachtgevers door het hele land. Luesink: "Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de raad, maar nu Duwtje zo hard groeit is het niet meer te combineren. Gelukkig heeft GroenLinks een ijzersterk team en met Martine een stevige fractievoorzitter. Ik zal als inwoner en ondernemer blijven bijdragen aan onze prachtige stad".

GroenLinks fractie compleet met Dolfing en Krans
Op 6 mei jl. is Mirjam Dolfing benoemd als raadslid, nadat Lilly-Ann de Jong besloot niet terug te keren na haar zwangerschapsverlof. Dolfing was al een bekend gezicht in de Zutphense politiek als forumlid en heeft ruime ervaring als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks en in haar huidige functie bij de gemeente Brummen. Het vertrek van Luesink zorgt ook voor een nieuw gezicht in de raadzaal: Herman Krans. Krans is met zijn ervaring als advocaat en maatschappelijke betrokkenheid bij Zutphen een waardevolle toevoeging aan de fractie van GroenLinks Zutphen.

Annelies Bickes, voorzitter van het afdelingsbestuur van GroenLinks: "Natuurlijk vinden we het jammer dat Liza stopt, maar we respecteren haar besluit. Onze raadsleden: Dolf Logemann, Irene Kleinrensink, Mirjam Dolfing, Herman Krans en Martine Westerik als fractievoorzitter, vormen een sterk en divers team. Samen zetten we ons in voor een mooier, socialer en duurzamer Zutphen".

Meer berichten