Diabetes Challenge Zutphen

Zutphen- Arcus Fysiotherapie doet samen met alle diabetisch verpleegkundigen verbonden aan huisartsenpraktijken van Zutphen en omstreken mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. Mensen met diabetes worden uitgenodigd om vanaf 20 mei wekelijks te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen met COPD, overgewicht en vaatproblemen zijn uitgenodigd zich bij dit initiatief aan te sluiten. Er worden zo nodig groepen gemaakt die rekening zullen houden met de verschillende niveaus.

Diabetisch type 2 is een grote zorg. De verwachting is dat in 2020 het aantal mensen met deze aandoening stijgt naar 1,2 miljoen. We weten allemaal heel goed dat diabetes vaak gepaard gaat met hart- en vaatziekten, overgewicht en tal van andere aandoeningen. Veel minder bekent is dat bewegen, in welke vorm dan ook, een belangrijke bijdrage kan leveren aan de vermindering van klachten ten gevolge van de diabetes. Wandelen als beste medicijn, wandelen in plaats van behandelen. Kortom wandelen als middel om te genezen!

Men wandelt van mei tot september. Dan sluit men een periode van achttien wandelweken af met een eigen Lokale Diabetes Challenge. Men hoopt dat de deelnemers zoveel plezier in het wandelen krijgen, dat men ook een vervolg kunnen organiseren. De omgeving van Zutphen, de prachtige parken en landgoederen leent zich immers uitstekend voor mooie wandelingen en samen met anderen wordt het een feest!

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Op maandag 6 mei om 19.00 uur houden de initiatiefnemers voor de mensen die nog twijfelen een informatieavond over de Nationale Diabetes Challenge in het Arcus Gezondheidcentrum Paulus Potterstraat 42 in Zutphen. Iedereen die interesse heeft is welkom. Aanmelden kan via info@arcusfysiotherapie.nl of 0575 517677. Kijk ook op www.nationalediabeteschallenge.nl/zutphen.

Kijk ook op www.nationalediabeteschallenge.nl/zutphen

Meer berichten