De Heren 1 van de Warnsveldse Boys in hun nieuwe presentatiekleding. Voorzitter Bas de Bruijn: "We trekken ze niet voor maar geven ze wel veel aandacht." (foto: Feikje Breimer)
De Heren 1 van de Warnsveldse Boys in hun nieuwe presentatiekleding. Voorzitter Bas de Bruijn: "We trekken ze niet voor maar geven ze wel veel aandacht." (foto: Feikje Breimer) (Foto: Feikje Breimer)
Sport

Eerst soepie eten dan wei weer in

"Wanneer we met de Warnsveldse Boys uit spelen komt het vaak voor dat de supporters van ons harder juichen bij een doelpunt dan de supporters van de tegenstander wanneer die scoort. We hebben heel trouwe supporters en een hecht team."

Door Feikje Breimer

Warnsveld - Voorzitter Bas de Bruijn: "De F-jes van Warnsveld kennen de Heren 1 en andersom, bij de Warnsveldse Boys maakt de selectie deel uit van de vereniging. Het is geen club op zich." Bas is trots op zijn Heren 1 en de supporters maar haast zich uit te leggen dat de selectie niet over het paard is getild. Thom Boeve speelt zijn derde seizoen mee in het eerste team en weet één ding zeker: "De grote kracht van het team is dat het ook echt een team is. Onze inzet en uitstraling vallen op." Jeroen Obdeijn is teammanager van de Heren 1. Op dinsdag houdt het team de wekelijkse praatsessie. "Zijn er frustraties van de afgelopen wedstrijd? Wat ging er goed en wat kan er beter? Als team bespreek je dat met elkaar. Uiteindelijk wil je verbeteren."

In de pauze of na afloop van een wedstrijd kunnen de heren soms flink op elkaar schelden. Thom: "Winnen dat is het mooiste dat er is, ik speel rechtsback en je moet het met zijn elven doen." Stijn: "Die gedrevenheid en die piekmomenten daar doe het je voor. Dat je in de kou moet spelen en met elkaar toch het kampioenschap haalt dat is geweldig!" Thom: "Waar we ons in kunnen verbeteren is constanter spelen. We zijn gepromoveerd en toch zakken we soms nog door het ijs."


Het is half één zondagmiddag. Vandaag speelt Warnsveld thuis tegen Varsseveld. Alle spelers verzamelen zich in de kantine. "Vandaag gaan we weer winnen!" weet Stijn zeker en vervolgt, "binnen de lijnen spelen we als schoffies, maar zodra we het fluitsignaal horen is het afgelopen."


"Inderdaad," vult Bas aan, "we zijn wel netjes!" Voor de wedstrijd bespreekt het hele team de wedstrijd samen met trainer Olaf de Ruijter. Thom: "De Varsseveldse spelers zijn fysiek heel goed, ze hebben goede buitenspelers. De strategie is dan om uit de duels te blijven, zelf blijven bewegen. Natuurlijk winnen we! Ik denk met 2-1." Tijdens de verkiezingen van de sporters van het jaar 2018 ontving de selectie van de Warnsveldse Boys de publieksprijs. Bas begrijpt dat wel: "We hebben niet alleen veel supporters, we hebben ook de gunfactor. Tijdens een wedstrijd komt het publiek niet alleen uit Warnsveld, maar uit de hele omgeving." Stijn: "Nu eerst een soepie eten en dan straks weer de wei in!"

Meer berichten