Foto:

Paasshow Mundikat Hanzehal Zutphen

Zutphen - Als dynamische en actieve kattenvereniging houdt Mundikat zes tweedaagse showweekenden verspreid over Nederland. Mundikat is tevens lid van de overkoepelende internationale kattenvereniging Fédération International Féline (FIFE , http://fifeweb.org) en dus zijn de shows internationaal. Naast Nederlanders heeft men vooral deelnemers uit de buurlanden. Traditiegetrouw houdt men tijdens de paasperiode de gekende Paasshow op 21 en 22 april in de Hanzehal.

Een tweedaagse showweekend bestaat uit twee opzichzelfstaande shows. Op beide dagen is er in de voormiddag de reguliere keuring. Tijdens deze keuring worden de katten gekeurd en kiest de keurmeester zijn nominaties voor Best In Show (BIS) en eventueel een Best In Variëteit (BIV) . Het aanwezige publiek kan dit van dichtbij meekijken en luisteren naar de uitleg van een internationale keurmeester. Een ervaring op zich! Elk kat is uniek en dus is ook elke keuring uniek.

De genomineerde katten nemen het in de namiddag tegen elkaar op in een spectaculaire finaleronde genaamd Best in Show. De katten komen daarbij in kleine groepen netjes op een rij waarna de keurmeesters stemmen op de in hun beleving beste kat. Het hoogtepunt van het showweekend voor zowel de deelnemers als het publiek!

Maar daar stopt het niet. Naast de vele rassen en keuringen is er natuurlijk shopplezier! Meerdere nationale en internationale standhouders zijn aanwezig. Voeding, speeltjes, mandjes, dekentjes en zoveel meer, zolang het iets met katten te maken heeft kan men bij een van de standhouders terecht voor deskundig advies. Als vereniging houdt men ook een loterij waar men kans maakt op tal van schitterende prijzen (wat te denken van een krabpaal of leuke kattenspeeltjes). Lootjes zijn te krijgen bij de infostand. Ze zijn leuk geprijsd, dus waarom niet eens een gokje wagen?

Elke show probeert men ook de zaal aan te kleden volgens een thema. Bij een Paasshow doet men daar nog een schepje bovenop en probeert men de zaal zo Paasachtig mogelijk te maken. Binnen het thema houdt men eveneens een mooiste kooiverkiezing. Het aanwezige publiek en de volgers op Facebook mag stemmen en op het einde krijgt de winnaar een gratis showinschrijving.

Ook kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op de show in onze knutselhoek of even een bezoekje brengen aan de schminkster.

Meer berichten