Donatie Fontein aan Kika en Dierenambulance

Warnsveld - Basisschool De Fontein in Warnsveld heeft vorig jaar december een winterfair gehouden. Deze stond in het teken van goede doelen: Kika, Dierenambulance Zutphen en onderhoud schoolplein.

Deze doelen waren door de leerlingenraad uitgekozen. De kinderen hebben met elkaar een fantastisch bedrag opgehaald, maar liefst 761 euro. Dit bedrag is tot stand gekomen door de verkoop van zelfgemaakte items, een kerstloterij en de verkoop van de stempelkaarten van alle activiteiten en workshops. 250 euro wordt aan Kika geschonken: een stichting diede strijd aan gaattegen kinderkanker en onderzoeken doettegen kinderkanker.

Ook schenken de kinderen 250 euro aan de Dierenambulance in Zutphen. Zij strijdt met een team van vrijwilligers tegen dierenleed en helpt dieren in nood. Een gevonden dier dat gewond of aangereden is, wordt door de Dierenambulance opgehaald en opgevangen. Het resterende bedrag wordt besteed aan het schoolplein, de invulling hiervan wordt opgepakt door de leerlingenraad.

De goede doelen zijn in overleg met de kinderen bepaald.


Kika en de Dierenambulance brengen een bezoek aan school
Na de meivakantie brengen Kika en de Dierenambulance een bezoek aan de school. Ze willen de kinderen bedanken voor hun inzet en de schenkingen. Omdat beide stichtingen een grote afhankelijkheid hebben van de beschikbaarheid van vrijwilligers, komen zij onder voorbehoud op maandag 6 mei in de ochtend op de school.

Meer berichten