De toernooicommissie overhandigt het nieuwe logo aan voorzitter Henk Jan Milius
De toernooicommissie overhandigt het nieuwe logo aan voorzitter Henk Jan Milius (Foto: PR KVZ)

Nieuw logo voor Oranjetoernooi van KVZ

Zutphen - Korfbalvereniging KVZ hield zaterdag 13 april voor de zeventiende keer het jaarlijkse Oranjetoernooi van en voor junioren.

De commissie die het toernooi samen met de junioren van KVZ houdt, vond het tijd voor een nieuw logo. Bij de start van het toernooi werd dit vol trots uitgereikt aan voorzitter Henk Jan Milius.

Traditiegetrouw vond het toernooi plaats op de zaterdag voordat de tweede helft van de veldcompetitie begint. Veel ploegen gebruiken het toernooi dan ook als een serieuze voorbereiding hierop.

Ook dit jaar kende het toernooi weer een groot deelnemersveld van in totaal negen korfbalverenigingen. Er werd gespeeld in vier poules.

In de poule voor B-teams won Sparta Zwolle. In de tweede en derde poule voor A-teams won Oost Arnhem.

In de eerste poule voor A-teams werd Unitas A1 kampioen.

De commissie die het toernooi houdt, bestaat uit jong volwassen KVZ-ers die zelf nog goed weten hoe ze elk jaar uitkeken naar dit gezellige toernooi.

Na 16 jaar vonden zij het tijd voor een nieuw, modern en fris logo voor het Oranjetoernooi. Het logo is ontworpen door Merel ten Barge, ook een jong volwassen korfbalster van KVZ.

Bij de start van het toernooi nam voorzitter Henk Jan Milius het logo in ontvangst. Hij beloofde het een mooi plekje in het clubhuis van KVZ te geven.

Ook dit jaar maakte de feestelijke afsluiting het Oranjetoernooi weer helemaal af. Tijdens de feestavond zijn alle verenigingen herkenbaar aan een kleur. Voor KVZ is het uiteraard, gezien de naam van het toernooi, elk jaar de kleur Oranje. Aan de verenigingen die te gast zijn bij KVZ is vooraf een kleur toegekend. Na het feest hoeven de feestgangers niet naar huis, want eerder de dag zijn de slaapplaatsen al ingericht. Zowel de thuis- als de uitploegen hebben tenten opgezet achter de kantine.

Meer berichten