Juf Silvia in de nagelstudio van de Gele Giraffen.
Juf Silvia in de nagelstudio van de Gele Giraffen. (Foto: Saskia Snippe)

Vastenmarkt op de Walter Gillijnsschool

Zutphen - Afgelopen vrijdag 12 april was de jaarlijkse vastenmarkt op de Walter Gillijnsschool. Er was veel belangstelling van ouders, opa's, oma's, buren, vrienden en bekenden.

De leerlingen van de groep 1 tot en met 3 verkochten handgemaakte producten. Eén groep heeft zelfs een heus boek uitgegeven en verkocht op de markt. Dit boek is gemaakt in het kader van hun project over de boekdrukkunst.

De leerlingen van groep 4 tot en met 8 hadden 2 euro per persoon gekregen om daar op originele wijze, met gebruik van eigen talent, meer geld van te maken. De peuters van de buren, KDV Het Kleurrijk, hadden een standje waar ze zelf fruitspiesjes en smoothies verkochten.                                

Het was een geweldige middag, die bruiste van enthousiasme. In de school rook het heerlijk naar allerlei zelfgebakken lekkers, er waren beautysalons en men kon verschillende spelletjes doen met een prijsje in het vooruitzicht.

Daarnaast was er ook een veiling. De teamleden hadden veilingitems ingebracht, waarop men kon bieden. De hoogste bieders gaan bijvoorbeeld uit met de juf, krijgen een juf op bezoek die pannenkoeken bakt of krijgen een mooie mand met bloemen van de meester.

De vastenmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement op jenaplanschool Walter Gillijns. Het is de dag waarop de leerlingen zich extra inzetten voor anderen. Een deel van de opbrengst gaat elk jaar naar Plan International. Deze organisatie wil het sponsorkind van de school -Byron uit Guatemala- en andere kinderen uit zijn regio een betere toekomst bieden. Het tweede goede doel is dit jaar Tarpania’s Hoeve, waar jonge kankerpatiëntjes en hun familie een weekje kunnen ontspannen.

Meer berichten