Foto:
Sport

Bewoners AZC blij met volleybalinstallatie

Zutphen- Het heeft even geduurd maar vorige week donderdag kon de installatie dan eindelijk in gebruik genomen worden met een wedstrijd tussen een team van de bewoners en een team van WSV.

Er ligt een lange voorgeschiedenis zo vertelt volleybaltrainer en volleybalgek Dick van Slooten. "Een aantal jaren geleden was ik er op een dag waarop het Johan Cruijff court er te gast was en hadden een bewonersteam al in de Kei een wedstrijdje gespeeld".

Na een blik in de sportzaal geworpen te hebben werd hij er niet vrolijk van, geen baskets, geen ophangmogelijkheid voor een volleybalnet, ook de vloer kon wel een opknapbeurt gebruiken. Dus werd er gezocht naar mogelijkheden om zo'n installatie te sponsoren of financiën te zoeken zodat de palen en ophangbeugels geplaatst konden worden. Via via werd een potje gevonden bij het Rode Kruis in Zutphen. "Ik moest wel eerst een motivatie schrijven, waarom ik dacht dat het daar op de goede plek was".

Na enkele weken kwam dan de eigenlijke toezegging en was een deel gefinancierd. De volgende stap was een gesprek met het COA en daar was een zeer gevoelig oor voor dit project en kwam de rest van het totale budget boven tafel en was de zaak rond en kon Nijha uit Lochem aan de gang. Enkele weken later werd er ook een nieuwe vloer in gelegd en hadden de bewoners de sportzaal een frisse schilderbeurt gegeven. "Ik kende de zaal nog van lange tijd terug, mijn vriend Dick van der Pluijm was er toen sportleraar op de rechercheschool, het ziet er weer piekfijn uit". Met het leggen van de nieuwe vloer kwam een volgend probleem om de hoek kijken, met buitenschoenen mag je niet een sportzaal in ook niet als het sportschoenen zijn. Aangezien sommige bewoners wel sportschoenen hebben maar er mee buiten lopen moest ook dit opgelost worden. "Ik keek bij mij in de kast en zag er twee paar goede sportschoenen staan die niet meer gebruikt werden en dacht: 'geef ze een tweede leven.'

"Bij WSV kwam de actie 'sportschoenen geef ze een tweede leven', goed ontvangen en binnen no time had ik dertig paar sportschoenen die nu allemaal op het azc in kastjes staan zodat iedereen die wil sporten ze kan gebruiken." De bewoners waren er blij mee en Nasim Baluch bedankte Rode Kruis vertegenwoordiger Wolter Bos voor hun aandeel in de realisatie van dit project. "We gaan er nu elke twee weken een middag trainen om de mannen wegwijs te maken in deze tak van sport. De wedstrijd eindige met 25-18 en 28-30 en 20-25 in het voordeel van het WSV team.

Meer berichten