meisjes C selectie SZG
meisjes C selectie SZG (Foto: pr)
Sport

Laatste voorronde voor meisjes C-selectie SZG

Zutphen - De C-selectie meisjes van SZG, uitkomend in de zesde divisie, hebben hun laatste voorronde geturnd in Doetinchem. Een aantal hebben een finaleplaats weten te behalen en mogen 25 mei in Winterswijk de laatste keer dit seizoen laten zien waarvoor ze getraind hebben.

In de eerste wedstrijd zaten Mia, Linde en Freya. Mia heeft laten zien dat ze haar oefeningen super goed kende! Alles klopte tot in detail. Op balk was ze erg stabiel, dit was ook terug te zien in het cijfer wat ze kreeg. Ook Linde en Freya hebben hun best gedaan. Bij sprong liet Freya een hele mooie handstand platval zien. Nog veel beter dan op de training.

Linde werkte superstrak en erg netjes. Dit werd op brug beloond met het tweede cijfer. Mia en Linde werden beide zevende in hun eigen categorie, Freya werd zesde.

In wedstrijd 2 zaten Moniek en Marrit. Jolijn kon helaas niet meedoen. Moniek zat een beetje tegen brug op te hikken maar dat was nergens voor nodig. Ze zat als een huis met ophurken. Op vloer liet ze nog even zien waar ze voor geoefend had en dat werd beloond met het eerste cijfer.

Ook Marrit was ondertussen druk aan het turnen. Marrit had een super strakke oefening op vloer en dit werd ook beloont met het eerste cijfer. Marrit werd eerste en mocht goud mee naar huis nemen, Moniek werd tweede en kreeg de zilveren medaille.

In wedstrijd 3 zaten Lela en Asielle. Melissa kon helaas niet mee doen door een blessure. Asielle had voor het eerst weinig last van zenuwen. En dat hebben we gemerkt. Ze turnde de wedstrijd alsof ze nooit anders deed. Zelfs de sprong deed ze ineens met een plank ipv een trampoline!! Dit werd natuurlijk beloond door de jury, en wel met het eerste cijfer.

Lela sprong ook voor het eerst met een plank en dit werd beloond met het derde cijfer. Lela werd achtste en Asielle mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

Meer berichten