Atelier vuurwater: samenwerking twee kunstenaressen

Zutphen - Sinds 2016 werken Els Bottema (keramiste) en Miriam Verbeek (textiel kunstenaar), onder de naam Atelier Vuurwater", intensief samen aan een kunstproject: keramiek en vilt. .
Els en Miriam kennen elkaar al zo'n 18 jaar.

Ze hebben vele jaren samen de kunstroute in Zutphen gehouden. Daarna hebben ze altijd contact gehouden. Ook werkte Els en Miriam samen op het moment dat Miriam met de kinderen van het kinderatelier ging kleien en de werkjes bij Els gebakken mochten worden. Het hoogtepunt in het jaar is als de oudste groep kinderen mogen rakustoken bij Els in het atelier.

Atelier Vuurwater ontstond n.a.v. ontwerpen van een urn voor een dierbare. toe, zowel een functionele sluiting van de urn als decoratief.

Enthousiast over de samenwerking zijn ze op zoek gegaan naar verbindingen tussen deze twee materialen. Dit heeft geleid tot een aantal Naked Raku gestookte doosjes, afgesloten met een vilten koord en de serie "Barst". Zwarte kommen waarvan het oppervlak barsten vertoont die associaties oproepen van verdroogde aarde of verbrand hout. De randen zijn gekarteld, er vallen her en der gaten in de kommen. Aan de binnenkant zit een tweedekom van vilt. Het zachte vilt, in heldere kleuren, vormen een mooi contrast met de stevigheid van de keramiek. Vergankelijkheid versus nieuw leven, robuust versus kwetsbaarheid zijn associaties die het werk oproepen

T.m. 2 mei is hun werk te zien in de etalage van de beeldhouwwinkel in Zutphen. Hun werk was al eerder te zien op Art Zaanstad en in Hoog Keppel en permanent bij Kunst op de Hoek.

Voor degene die zelf willen ervaren hoe je zo'n mooie Barst van klei en vilt kan maken, kunnen meedoen met een tweedaagse workshop in mei/ juni.
Voor meer informatie: www.miriamverbeek.nl of mail met vuurwater.atelier@gmail.com

Meer berichten