Gemeente/ politiek

Informatieavond Poort van Zuid

Zutphen - Hoe staat het met de plannen voor de herontwikkeling van 's Gravenhof? Op maandag 15 april houdt de gemeente Zutphen een informatieavond over Poort van Zuid. Tijdens deze avond presenteert de gemeente het schetsontwerp van 's Gravenhof en omgeving. Daarnaast is er een informatiemarkt met stands van de verschillende deelprojecten.

Programma informatieavond

Wethouder Annelies de Jonge en planoloog Arjan Groen van de gemeente Zutphen presenteren tijdens het eerste gedeelte van de avond de plannen en het schetsontwerp van 's Gravenhof. Daarna is er een informatiemarkt met verschillende stands. Hier kunnen inwoners, organisaties en ondernemers informatie krijgen over de deelprojecten. Ook kunnen bezoekers reageren op de verdere uitwerking van de plannen voor:

• Herinrichting 's Gravenhof met invulling palts

• Alternatief parkeren

• Structuurbeeld Poort van Zuid

Wanneer Maandagavond 15 april

Hoe laat Inloop 18.45 uur, programma start om 19.00 uur. 
Waar Burgerzaal, Lange Hofstraat 4 in Zutphen

Structuurbeeld Poort van Zuid en schetsontwerp 's Gravenhof

Dinsdag 26 februari stemde het Zutphense college in met het structuurbeeld Poort van Zuid en het schetsontwerp van 's Gravenhof. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling en versterking van het historische plein en het Vispoortplein. Doel van deze ontwikkeling is dat 's Gravenhof weer een levendige centrale plek wordt in de binnenstad en een aantrekkelijke entree krijgt vanuit het zuiden. Naar verwachting is het mogelijk om de plannen vanaf 2020 te realiseren.

Meer berichten