vierde divisie turnsters SZG Zutphen
vierde divisie turnsters SZG Zutphen (Foto: pr)
Sport

Regiofinale voor vierde divisie turnsters SZG Zutphen

Zutphen - De regiofinale voor de meiden van SZG uitkomend in de vierde divisie vond zaterdag 6 april plaats in Doetinchem. De beste turnsters uit regio Gelderland Oost hadden zich hiervoor geplaatst.

De jeugd 1 D1 turnsters Laura Welle, Linde Biesterbosch, Yara Moes, Lotte Kramer en Jasmijn ter Mul mochten in wedstrijd 2 laten zien hoe goed ze kunnen turnen. Helaas waren er wat kleine foutjes van een aantal meiden en dat is in zo'n finale moeilijk om weer goed te maken.

Jasmijn werd 13e, Linde 16e, Laura 20e, Lotte 21e en Yara 24e. In de derde wedstrijd turnden de pupil 2 D1 turnsters Tess Koel, Nienke van den Berghe en Gieneke Woestenenk. Zij lieten ook op een aantal onderdelen wat kleine dingen liggen, maar er werden wel mooie (strek)salto's gesprongen en Nienke liet een mooie salto van brug zien. Uiteindelijk werd Nienke 15e, Tess 17e en Gieneke 24e.

Tegelijkertijd turnden de senioren supplement D Maura Mol en Merit Huisman. Zij lieten mooie gymnastische sprongen zien op balk en vloer. Maura werd 10e en Merit 17e. Helaas gaan er maar een aantal meisjes per categorie door naar de districtsfinale, geen van de meiden kon zich hiervoor plaatsen.

De toestelkampioenschappen in juni zal de laatste wedstrijd zijn voor de turnsters van de 3e en 4e divisie, waar ze zich nu op kunnen gaan voorbereiden!

Meer berichten