Na afloop in de Blokkenbak.
Na afloop in de Blokkenbak. (Foto: SVOD)
Sport

Teamwedstrijden jonge turnsters SVOD

Zutphen - Afgelopen weekend was de eerste van de drie teamwedstrijden voor jonge turnsters in de turnhal van TON Almelo. Deze teamcompetitie is voor turnsters die nog te jong zijn voor officiële wedstrijden en zo op een speelse manier kennis kunnen maken met het wedstrijdsysteem

SVOD was van de partij maar met liefst twaalf turnsters verdeeld over twee teams. Nora Leenders, Esma Ilkay en Liv Keuper wonen in Zutphen, maar komen uit voor SVOD Deventer, net als Florien Snijders (Warnsveld) An Schoorlemmer (Heeten) Femke Wichers (Harfsen), Corina Folorunso (Schalkhaar) Kim Starink (Eefde) en Vayenne Siemeink, Sanna Wichink Kruit, Elynn Heederik en Romy Markvoort (Deventer)

De turnsters mochten in circuit de verschillende oefening laten zien op zes toestellen. Bij deze onderdelen waar onder andere kracht, lenigheid en behendigheid gevraagd worden, zijn stempels te verdienen voor op een diploma. De jonge turnsters van SVOD lieten zien dat ze al aardig uit de voeten kunnen met deze materie. In april kent deze competitie zijn vervolg, dus tot die tijd kunnen de turnsters hard aan het werk om de volgende keer moeilijkere onderdelen te kunnen laten zien.

Meer berichten