L Fabienne Berendsen R Vivian Schiphorst.
L Fabienne Berendsen R Vivian Schiphorst. (Foto: Willem Hamer)
Sport

Clubkampioenschap rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen

Eefde - Rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen heeft zondag 31 maart haar clubkampioenschap op de accommodatie aan het Oostveensepad/ Damlaan in Zutphen/ Eefde gehouden. Er is gestreden om drie prijzen: een dressuurbokaal, springbokaal en de wisselbeker voor de clubkampioen.

De dag begon met de dressuur. In twee ringen werden de dressuurproeven afgelegd. De beste combinatie van elke ring mocht overrijden om de dressuurbokaal. Dit waren Fabienne Berendsen met Mitchel van de Stompslag en Vivian Schiphorst met Pipa Power. De jury gaf Fabienne de hoogste punten en daarmee heeft zij de dressuurbokaal gewonnen.

’s Middags werd er gesprongen. De parcoursbouwer en tevens instructrice Emmy Bijsterveld had de springers een mooi parcours voorgeschoteld. Vivian Schiphorst bleef met haar pony Cathleen foutloos en zette in de barrage de snelste tijd neer. De springbokaal was voor haar.

De laatste prijs die gewonnen kon worden was de wisselbeker voor het clubkampioenschap. Deze beker was voor de combinatie die zowel in het springen als de dressuur bij elkaar geteld het beste heeft gepresteerd. Vivian bleek de beste papieren te hebben en mocht de wisselbeker voor het tweede jaar achtereen mee naar huis nemen, omdat ze met haar pony Cathleen Clubkampioen 2019 is geworden.

Meer berichten