Buitengebied Alert Avond maakt onzichtbare zichtbaar

Brummen/Eerbeek – De werkgroep Keurmerk Veilig Buitengebied organiseert maandagavond

8 april een Buitengebied Alert. De georganiseerde ondermijnende criminaliteit ziet het buitengebied namelijk als een ideale omgeving voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. De veilige anonimiteit van bedrijven of particulieren is voor hen een dekmantel, waarvan iedereen zo maar het slachtoffer kan worden. De georganiseerde misdaad is dichterbij dan op het eerste oog lijkt.

De bijeenkomst vindt plaats in 't Buurthuis aan de Arnhemsestraat 117 in Leuvenheim. De avond is toegankelijk voor alle ondernemers én inwoners van het buitengebied van Brummen. Het programma begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Meld u dus snel aan om er deze avond bij te zijn. Dit kan via het formuiler op www.brummen.nl/buitengebied.

Informatie en praktijkvoorbeelden

De Buitengebied Alert Avond is er vooral op gericht inwoners en ondernemers in het buitengebied bewust te maken van de signalen die op ondermijning wijzen. Denk bijvoorbeeld aan:

• Leegstaande schuren

• Bedenkelijke bewegingen bij bedrijfsruimtes

• Verdachte auto's

• Veel dezelfde bedrijvigheid

• Ondernemingen zonder klanten

Tijdens de bijeenkomst gaan we verder in op dit thema. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk maken we het 'onzichtbare zichtbaar'. Dit onder het mom van: je gaat het pas zien als je het door hebt. De avond wordt georganiseerd door de gemeente Brummen, Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Keurmerk Veilig Buitengebied

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid ondersteunt agrariërs sinds een aantal jaren tegen ondermijning. Onder de paraplu van het Keurmerk Veilig Buitengebied worden lokale samenwerkingsverbanden opgezet waarin de krachten van de gemeente, de ondernemers en deskundigen worden gebundeld. De Buitengebied Alert Avond is hiervan een voorbeeld. De burgemeester, de lokale agrariërs en een deskundige delen dan hun verhalen. En daar komen vaak interessante inzichten uit voort.

Meer berichten