Menig auto moest losgetrokken worden. Gelukkig was daar rekening mee gehouden.
Menig auto moest losgetrokken worden. Gelukkig was daar rekening mee gehouden. (Foto: Léontine van Geffen-Lamers)
Sport

Spectaculaire wintertrial voor het goede doel

“Goed georganiseerd”, “prachtige route”, “echt spectaculair”, “je kon niet fout rijden” zijn enkele opmerkingen die deelnemers van de Wintertrial van Rotary Brummen-Engelenburg maakten. Afgelopen zondag 17 maart werd deze door zo’n vijftig equipes gereden.

Rotary Brummen-Engelenburg organiseerde afgelopen zondag voor de eerste keer een wintertrial. Ze organiseerden eerder al rally’s, maar dan in de zomer. Dit keer moest het anders en dat is gelukt. Net als voorgaande jaren was er een prachtige route uitgezet in en rondom de gemeente Brummen.

Special stage

Dit keer was er tijdens de pauze een “special stage”. Deelnemers die een 4x4 auto reden konden een speciaal parcours over, tenminste een stukje er van. De meesten bleven echter steken in de modder. Hans van Reen, voorzitter, vertelt: “We hadden rekening gehouden met winterse omstandigheden tijdens de rally. We hadden alleen geen rekening gehouden met de vele regen die afgelopen weken viel. Het parcours was flink drassig. Zelfs de truck van het Riwald Dakar team bleef de eerste keer steken. Maar ondanks dat, hebben de deelnemers een geweldige dag gehad, was het spectaculair en de enkele auto’s die er wel door heen gingen kreeg een gemeend applaus.”

Lars en Bob ten Harkel die mee hadden geholpen met het parcours aanleggen, gingen voor de troepen vooruit. Ook zij bleven steken in de modder en constateerden dat een deel van het parcours niet bruikbaar was. Te modderig en daardoor te gevaarlijk. “Gelukkig was er nog een alternatief dat voor genoeg spektakel zorgde” volgens Van Reen.

Goede doelen

Rotary Club Brummen-Engelenburg organiseerde deze wintertrial om geld op te halen voor de Cliniclowns en TOPfonds. Het eindbedrag dat gedoneerd is bij het ter perse gaan nog niet bekend, maar zodra dit helder is, wordt dit bekend gemaakt via de bekende kanalen.

Meer berichten