Voor het eerst landelijk Jongeren Theaterproject WO2 in Zutphen

Zutphen - Op 4 en 5 mei zal er in Zutphen een voorstelling spelen over de stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Wat heeft hier eigenlijk plaatsgevonden? Hoe zag de stad er toen uit en is dit nu eigenlijk nog te zien?

De voorstelling 'Nog niet eens zo lang geleden op dezelfde plek' zal spelen in het kader vanTheater Na de Dam. Een landelijke theater manifestatie waarbij er in steden en dorpen door het hele land herdacht wordt zal dit jaar voor het eerst plaatsvinden in Zutphen. Hiervoor werken Theater na de Dam, Theater Woest Oost en Muzehof Centrum voor de Kunsten samen.

Oproep aan ouderen die de oorlog hebben meegemaakt, en aan jongeren

Gezocht: verhalen van mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jongeren. Men is met name op zoek naar mensen die in regio Zutphen verbleven tijdens de oorlog.

Gebaseerd op de verhalen die men verzamelt, wordt onder leiding van twee theatermakers van Theatergroep Woest Oost een voorstelling gemaakt die wordt gespeeld door de jongeren op 4 en 5 mei, in het kader van de landelijke theatermanifestatie Theater na de Dam. Mocht men verhaal, groot of klein, met jongeren uit Zutphen willen delen neem dan contact op met: woestoost@gmail.com of bel voor meer informatie Jantien Fick: 06-37336543

De vertelbijeenkomst is op zaterdagmiddag 6 april 14:00 uur.

Gezocht

Naast de verhalen is ook nog plek voor jongeren die mee willen spelen in de voorstelling. Ben jij: tussen de 12 en 22 jaar oud, houd je van toneelspelen of heb je het altijd al eens willen doen? Woon je in Zutphen en omstreken?

Geef je dan vóór 25 maart op via: woestoostproducties.nl – hier vind je ook meer informatie over repetitiedagen e.d.
Voor vragen kun je mailen naar: woestoost@gmail.com

Meer berichten