Foto:

Nieuwe wandelroutes in en om Eefde

Eefde – Met het oog op het nieuwe wandelseizoen is er een nieuwe wandelroute in en om Eefde verschenen: de Knapzakwandelroute voert de wandelaar langs de fraaiste plekken en bezienswaardigheden in en om Eefde. Het boekje, in een handig zakformaat, bevat een kaart met de route en met waardevolle wetenswaardigheden.

De route, van ongeveer 17 km, is in een keer te bewandelen en is ook gemakkelijk op te splitsen in twee, of zelfs drie lussen. Voor het gemak is het startpunt Dorpshuis Het hart, maar door de opzet is het net zo gemakkelijk om op andere punten te beginnen en/of te eindigen – met onderweg misschien een lekkere lunch bij bijvoorbeeld Café-Restaurant De Sluis.

Mooiste plekken
Aan Burgemeester Sebastiaan van 't Erve werd het eerste exemplaar informeel overhandigd in de Spijkwijk door David Bloch, een van de twee initiatiefnemers (Koos Kemperman is de bedenker van deze route) bij de themagroep Recreatie & Toerisme van de Dorpsraad Eefde.
Hij, Van 't Erve, merkte hierbij op: "Ik ben gewoon heel erg blij met zoiets moois als de Knapzakroute in Eefde... omdat onze hele gemeente mooi is en we soms vergeten dat er ook nog verborgen pareltjes zijn. En ja, deze route neemt je mee naar de mooiste plekjes langs Eefde... en dat Eefdenaren dat in beeld brengen, doet me heel veel deugd."

Ontwikkelingen
Het boekje is te vinden bij tal van locaties in Eefde (o.a. het Dorpshuis, Garage Lenselink, Drogisterij Peinemann, De Sluis, Wereldwinkel, De Blaakhof, Galerie Stijl) en bij de VVV Lochem.

Bloch blijft enthousiast over de ontwikkelingen: "Binnenkort, met behulp van de Stichting Achterhoek Toerisme, wordt de route nog duidelijker bewegwijzerd." Gevraagd of er nog meer routes in de planning staan, zegt Bloch: "Jazeker: in het voorjaar verschijnt er een boekje met het 'Welkom-ommetje Eefde', een korte wandeling van zo'n 4,5 km door het dorp, mét uitgebreide historische beschrijvingen. Ook bestaat er een fietsroute van ruim 35 km die voert langs alle plekken met enige militair-historische betekenis – en dat zijn er veel in deze rijke omgeving!"

Zie ook Facebook 'KnapzakrouteEefde' en www.eigenzinniglochem.nl (voor alle digitale downloads en gpx-bestanden).

Meer berichten