Foto: Gerard Kiezebrink

Niet alleen modelboten bij Atlantis

Modelbouwvereniging Atlantis, voorheen Model Boten Vereniging Atlantis, bestaat 40 jaar.

Door Gerard Kiezebrink

Zutphen - Aan de Schimmelpennincklaan 2A in Zutphen heeft de vereniging een prachtig clubhuis en daarom heen een mooie locatie waar zowel met modelboten, en modelauto's maar ook met drones wordt gevaren gereden en gevlogen.

Ronald Hameteman is sinds enkele jaren de voorzitter van de vereniging. "We waren in het verleden actief met modelboten, speedboten, en alles wat maar varen kan."

Sinds kort heeft de vereniging zijn naam veranderd. Dit was eerst Model Boten Vereniging Atlantis, maar is nu Modelbouwvereniging Atlantis. Bij het clubhuis is een vaarvijver te vinden waar men kan varen met modelboten, maar ook met kleine elektrospeedbootjes. Hier worden ook wedstrijden gehouden.

Op het terrein bij het clubhuis gaan de leden een baan aanleggen voor de liefhebbers van modelauto's.  "Vooral de categorie Croawler is in opkomst. Dit zijn auto's met een verhoogd onderstel, en kunnen zelfs de trappen oprijden wat zeer spectaculair is," vertelt Ronald.  "Ook met drones groot en klein kan er daar worden gevlogen. Daar hebben we toestemming voor." Maar men mag daar niet te hoog vliegen.

Ook op de vijver bij de Keucheniusstraat vaart de vereniging regelmatig met speedboten en zeilboten. Daarvoor heeft de vereniging een vergunning.

In mei vinden daar voorrondes plaats voor het Nederlands kampioenschap elektrospeed, wat zeer spectaculair is om dit eens mee te maken.

Elke woensdagavond houdt de vereniging hun clubavond en kan er in het gezellige clubhuis worden gepraat over de hobby's. Men kan er ook terecht voor de nodige tips, en informatie. De voorzitter doet nog wel een oproep om meer jeugdleden naar de vereniging toe te krijgen. Dat is ook de reden dat het nu een modelbouwvereniging is.

Het grootste hoogtepunt wat de vereniging in de jaren '80 heeft gehouden was het Nederlands kampioenschap elektrovaren. Dit vond destijds plaats op de vijver en daar wordt nog steeds landelijk over gesproken.

Dit jaar gaat de vereniging een open dag houden waar alle takken van de modelbouw worden gepresenteerd. En dan wordt er natuurlijk volop gevaren gereden en gevlogen bij het clubuis aan de Schimmelpennicklaan 2 A in Zutphen. De entree is daar altijd gratis.

Wilt u meer informatie over de vereniging neem dan contact op met Ronald Hameteman tel: 0627398264.

Voor meer informatie:

www.mbvatlantis.nl

Meer berichten