Foto: Jasper Leenarts
Sport

Start2Bike-trainingen bij MBC XTrail

Mountainbiken is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo'n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

Om te voorkomen dat het enthousiasme wegebt en de fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kan men deelnemen aan Start2Bike de fietsvaardigheid trainingen bij MBC Xtrail, in vier trainingen beter op je bike!

Op zondag 24 maart start bij Xtrail , in samenwerking met de NTFU, een kennismakingscursus voor mountainbiken. Tijdens deze cursus verbeteren deelnemers in vier weken hun basisfietstechnieken en uithoudingsvermogen. Trainingen zijn op vier achtereenvolgende zondagen, 24, 31 maart, 7, 14 april van 10.00 tot 13.00 uur.

Tijdens de MTB Start2Bike trainingen wordt onder leiding van NTFU gecertificeerde MTB instructeurs aandacht besteed aan de verschillende technieken. In vier lessen van ongeveer drie uur leert men meer over remmen, schakelen, klimmen, dalen, bochtentechniek, klikpedalen en nog veel meer.

Inschrijving open

Heb je een MTB en een goede helm dan staat deelnemersinschrijving open via www.start2bike.nl. Je neemt dan deel aan vier trainingen, bent tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade en ontvangt 2 edities van Fietssport Magazine, een herinneringscertificaat en een leuke gadget. Word je meteen lid van MBC Xtrail dan is deelname zelfs helemaal gratis!

Meer informatie vind je op www.xtrail.nl

Meer berichten