Foto:

Klompenpadwerkgroep Leestensche Broekpad zoekt extra handen

In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels honderdelf Klompenpaden ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Landschap Erfgoed Utrecht.

Een Klompenpad is een cultuurhistorisch wandelpad door natuurgebieden, over landgoederen en waar mogelijk dwars door het boerenland. Bij voorkeur door weilanden en langs akkers, zodat de wandelaar ook dit landschap optimaal kan beleven.

Eén van de vele mooie Klompenpaden, het Leestensche Broekpad, is een afwisselend pad in het buitengebied van Zutphen.

De vrijwilligers die het pad nalopen, de markering controleren en beheren, zoeken versterking. Vindt u het leuk om buiten actief te zijn en zich samen in te zetten voor een bijzondere wandelroute, neem dan contact op met Anita Geerders-Hermsen, coördinator van het Leestensche Broekpad via telefoon 0575-559768 of defierewijnakker@xs4all.nl.


Cultuur en natuur

Het elf kilometerlange Leestensche Broekpad begint bij boerderij de Berghege in Zutphen. De wandelaar wordt geleid via Landgoed de Boggelaar door het Leestensche Broek, langs laken en boerenland. De routeverlenger loopt door de uiterwaarden van de IJssel bij Bronsbergen. Weilanden en water bepalen hier de sfeer. Wandelaars van Klompenpaden waarderen de rust en afwisseling. Of zoals iemand op www.klompenpaden.nl aangaf: "Veel mooie paden langs beken (Laak) en weilanden, een stukje door bos en ook wat gedeeltes over het asfalt om van het één naar het ander te geraken."

Meer berichten