Sport

Nationale Diabetes Challenge

Brummen - Loop mee met de Nationale Diabetes Challenge! Deze wandeluitdaging is een laagdrempelige manier om meer te bewegen en de gezondheid te verbeteren.

Het is speciaal bedoeld voor mensen met een chronische ziekte zoals diabetes. Maar ook mensen die om andere (gezondheids)redenen meer aan beweging willen doen zijn uiteraard van harte welkom om mee te lopen. Kom naar de informatiebijeenkomst op 15 april om 19:30 uur bij zwembad Rhienderoord in Brummen en laat je vrijblijvend informeren over dit initiatief!

De Nationale Diabetes Challenge wordt door het hele land gehouden. Het is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) en heeft als doel om de gezondheid van de deelnemers te verbeteren.

De uitdaging begint in Brummen/ Eerbeek op maandagavond 6 mei en duurt twintig weken waarin elke week gezamenlijk op de maandagavond wordt gewandeld. Wandelen is één van de meest laagdrempelige manieren om in beweging te komen én heeft talloze gezondheidsvoordelen. Denk aan conditieopbouw, afvallen en een verbeterde darmwerking, maar ook aan een fitter en energieker gevoel en een verbeterde diabetesregulatie.

Wekelijks wordt er (bij voldoende animo) vanuit Eerbeek én vanuit Brummen een wandeling gemaakt van 5 tot 10 kilometer. Tijdens de wandelingen lopen professionals mee zoals een fysiotherapeut, een diëtist, een praktijkondersteuner, medewerkers van stichting Sportkompas en andere vrijwilligers. Indien nodig worden op basis van ervaring en conditie meerdere groepen gevormd, zodat iedere deelnemer op zijn of haar eigen tempo mee kan lopen.

Wie zich nu alvast wil opgeven voor deelname aan de Nationale Diabetes Challenge die op 6 mei van start gaat, kan zich opgeven via www.nationalediabeteschallenge.nl/sskloopt. Op die website is tevens meer informatie te vinden over de challenge. De kosten voor deelname aan het gehele traject van 20 weken bedragen € 5,00.

Meer informatie: femke@stichtingsportkompas.nl

Meer berichten