Acro A selectie teams SZG
Acro A selectie teams SZG (Foto: pr)
Sport

Laatste plaatsingswedstrijd ACRO A selectie SZG Zutphen

Zutphen - De laatste plaatsingswedstrijd voor de vier D-senioren trio's en D-junioren trio van SZG Zutphen vonden zaterdag 16 maart in Zwolle plaats

’s Ochtendsvroeg mochten Nina, Aimee en Esmee (D-junioren) hun oefening laten zien. Na hard geoefend te hebben de afgelopen weken tijdens de trainingen, lieten ze een overtuigende en nette oefening zien. Helaas ging er iets mis met het laatste dynamische element. Dit leidde tot aftrek en lagere technische punten. Jammer, maar toch kunnen de meiden erg trots zijn op wat ze hebben gepresteerd!

Later in de middag was het de beurt aan de D-senioren teams. Als eerste mocht het trio Evy, Laura en Famke de vloer op. De afgelopen weken hebben ook zij hard getraind om de choreografie strakker te krijgen. Hun oefening zag er dus ook erg strak en netjes uit. Helaas ging ook bij dit team het laatste dynamische onderdeel fout, wat hen veel punten heeft gekost. Op dit onderdeel na ging het allemaal erg goed en waren ze blij met het resultaat.

Vlak daarna was het aan de beurt voor Zoë, Susan en Julia. Ondanks een foutje zag de oefening er erg net, strak en sprekend uit. Rekening houdend met de aftrek voor de fout, werd de oefening beloond met een mooi puntenaantal.

Even later mochten ook Famke, Bente en Mariët hun oefening laten zien. Het enthousiasme spatte ervan af. De dames hadden een grote glimlach op hun gezicht, voornamelijk nadat ze voor het eerst ‘basket salto’ tijdens de wedstrijd deden. Toppers! Doordat één individueel element mis ging werden ze in hun puntenaantal zwaar gestraft. Helaas, maar toch konden ze met een opgeheven hoofd naar huis!

Tot slot waren Zsara, Mayla en Iris aan de beurt. Artistiek zag de oefening er goed uit met een strakke dans en nette onderdelen. Echter hadden ook deze meiden pech, met een fout tijdens een individueel element liepen ook zij veel punten mis.

Trio Zoë, Susan en Julia staan 2e reserve voor de Oost Nederlandse Kampioenschappen dus voor hen is het nog even afwachten. De rest van de teams heeft zich helaas niet geplaatst voor de volgende ronde. Ondanks dat de teams iets minder geluk hadden, kan iedereen hier tevreden op terugkijken.

Meer berichten