OFO met dirigent Willem van Zee.
OFO met dirigent Willem van Zee. (Foto: Erik Rozendal)

Muzikanten gezocht voor project 3 Open Fanfare Orkest

Zutphen - Het Open Fanfare Orkest dat sinds september 2018 actief is, zoekt voor hun derde project muzikanten. In dit project genaamd “Collegeconcert Music Meets Art & Science” wil het OFO verbinding leggen tussen muziek, kunst en wetenschap. Zij doen dit in de vorm van een verkennend onderzoek en afsluitend interactief ‘collegeconcert’ in samenwerking met neuropsycholoog dr. Anja Vinck.

“Het project bestaat uit zeven repetities en een avondconcert op 5 oktober op de Radboud Universiteit Nijmegen” aldus Annette Bongers, een van de muzikanten en actief in de PR voor OFO. “De eerste repetitie begint op zaterdagochtend 11 mei in de Muzehof in Zutphen. Het repetitieschema is op de website te vinden, want we repeteren niet elke week. Dit komt mij ook goed uit, omdat ik vanuit Hilversum een uur moet rijden en met 7 repetities is dat prima te overzien.”

Tijdens het project zal dr. Vinck onderzoek verrichten onder de muzikanten van dit project en zowel het OFO als dr. Vinck verwachten tijdens het concert een aantal nieuwe en interessante bevindingen te kunnen presenteren.

Wilma Heijmink, een van de werkgroep leden geeft aan: “Op het programma staan o.a. het prachtige werk 'The Lost Labyrinth” en “Koit: A Symponic Poem'. Daarnaast zullen we uiteenlopende muziekwerken en fragmenten uitvoeren om dr. Vinck in haar onderzoek te ondersteunen. Muzikanten met minimaal C-niveau kunnen zich hiervoor inschrijven via onze site. Een diploma is niet vereist, maar referenties worden zeer op prijs gesteld. Er zijn nog in verschillende secties plekken beschikbaar.”

Om de totaalbeleving van het collegeconcert compleet te maken, werkt OFO samen met Kunstlab uit Arnhem. Zij hebben een zogeheten “canorgraphy” machine ontwikkeld waarmee geluid door middel van een membraan en pennen omgezet wordt in een visueel kunstwerk. Hiermee ontstaan live beelden die tijdens het collegeconcert worden geprojecteerd.

Voor meer informatie en inschrijving kunnen muzikanten terecht op www.openfanfareorkest.nl

Meer berichten