Verhalen uit de muziekscene verteld door drummer Han Neijenhuis

Zutphen - De rockdrummer uit Zutphen Han Neijenhuis neemt je mee naar optredens, tours en interviews in nieuwe verhalenbundel

Sinds zijn jonge jaren is Han Neijenhuis niet weg te slaan achter zijn drumstel. Niet alleen zijn buren mochten hier van genieten, ook trad hij geregeld op voor het publiek. Zijn leven in de muziekwereld, als artiest en als muziekjournalist, verwerkte hij tot een levendige verhalenbundel. Zowel bekende als onbekende muzikanten maken hierin hun verschijning, resulterend in een melodieus portret van een industrie waar het hart van de auteur duidelijk te vinden is. Dan kan je mooi je nieuwe trui aan - Korte muziekverhalen' is verschenen op vrijdag 8 maart en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Een nieuwe wereld. Muziek, rock'n roll. Een leven waar drummer/muziekjournalist Han Neijenhuis als jongetje al dagelijks van droomde, maar nog weinig idee van had. Zijn moeder evenmin. "Dan kan je mooi je nieuwe trui aan", sprak ze toen Han op zijn zestiende zijn eerste optreden als rockdrummer aankondigde. En even later die nieuwe wereld binnenstapte. De trui ging slechts een keertje mee. Maar vormt veertig jaar na dato een prachtige opening van een serie korte verhalen en anekdotes over optredens, tours, interviews met bekende artiesten of bijzondere gesprekken tijdens de drumles. Verhalen met passie, humor en ontroering. Maar vooral met oog voor mensen. Bekende, maar ook veel onbekende, die in dit boek tot leven komen. Ook mooi voor niet-muzikanten!

Het liefst een beetje op de achtergrond, geen grote mond. Een observator van de wereld om zich heen. Dat is Han Neijenhuis (1962) uit Zutphen ten voeten uit. Han is een schrijvende drummer. Of een drummende schrijver. Twee passies. Twee talenten ook? "Misschien ja, ik heb in ieder geval geen idee wat ik anders had moeten worden", zegt Han, die overal een verhaal in ziet. "Als je maar opmerkzaam bent en oprechte interesse hebt in je medemens. De kleinste dingen kunnen de mooiste verhalen opleveren."

Meer berichten