Theaterproject De Hoven gaat van start

Zutphen - Bij Museum Boer Kip wordt maandag 18 maart de eerste repetitieavond van Theaterproject De Hoven gehouden. In de komende drie maanden wordt er door het theatergezelschap onder leiding van Inès Kok van Verzien Theater gewerkt aan een voorstelling.

In navolging van het vorige jaar zal opnieuw de historische achtergrond van de wijk De Hoven als uitgangspunt genomen worden. Het boek Tiggeljong van schrijver en onderzoeker Jan Bos wordt als belangrijke inspiratiebron gebruikt voor het script dat gaat over de tijd van de steenfabrieken en de sociale context van het leven van de fabrieksarbeiders.

Het stuk wordt dit voorjaar vier keer opgevoerd. Alle belangstellenden tussen 10 en 100 jaar die mee willen spelen kunnen zich op 18 maart aansluiten bij de eerste repetitieavond of zich opgeven om mee te spelen door een mail te sturen naar theaterhoven@gmail.com. Ervaring met toneel is geen vereiste.

De eerste repetitieavond zal vooral in het teken staan van elkaar beter leren kennen en informatie geven over het script.

Mensen die willen helpen bij het maken van kostuums, decors, techniek, opbouw, kaartverkoop, catering, grime of als gastvrouw/heer willen optreden kunnen zich ook melden door een mail te sturen. Ook mensen die verhalen kennen of beschikken over fotomateriaal vanuit de tijd van de steenfabriek wordt gevraagd contact te zoeken.

Meer berichten