Henk Woudstra blij met zijn onderscheiding voor 40 jaar lid van AV Hanzesport
Henk Woudstra blij met zijn onderscheiding voor 40 jaar lid van AV Hanzesport (Foto: A. Hout)
Sport

Jubilarissen bij AV Hanzesport

Zutphen - Tijdens de vorige week gehouden algemene ledenvergadering van AV Hanzesport werd Henk Woudstra door voorzitter Jan Jansen in het zonnetje gezet vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap. Een actieve loper die zijn hardloopschoenen nog lang niet aan de wilgen wil hangen. Sinds een aantal jaren maakt hij ook deel uit van de Plusgroep binnen AV Hanzesport. De Plusgroep traint overdag en bestaat veelal uit leden waarvan de leeftijd boven de 50 jaar ligt.

Henk was niet de enige jubilaris. Ook Ton van Ingen Schenau kreeg een fraai gegraveerde pen voor een langdurig lidmaatschap. Hij is een kwart eeuw lid. Ton blijkt meerdere periodes lid te zijn geweest van de vereniging, zodat het totaal aantal jaren lidmaatschap bij hem aanzienlijk hoger ligt. In de periode 1994 - 2000 was hij voorzitter van AV Hanzesport en in die functie nauw betrokken bij de oprichting van de Plusgroep.

Het bleef niet bij deze twee jubilarissen, want ook Mariët Voskamp en Joop Ham, beiden 40 jaar lid, alsmede Ans Houweling, Peter Steege en Paul Robers, allen 25 jaar lid, ontvingen een onderscheiding.

Niet alleen jubilarissen werden verrast, ook alle sporters die dit jaar tijdens wedstrijden op het podium eindigden werden voor het voetlicht gehaald en ontvingen voor hun sublieme prestaties een faai boekt en een waardebon.

Meer berichten