Het team van Douwe ter Horst in Aarschot
Het team van Douwe ter Horst in Aarschot (Foto: Janine Elskamp)
Sport

Brons voor Douwe ter Horst in Aarschot

ZUTPHEN/ AARSCHOT - Op zaterdag 9 maart waren er de Flemish Open Wu Shu vechtsport kampioenschappen in het Belgische Aarschot. Douwe ter Horst uit Zutphen deed mee en behaalde met zijn Shaolin Kung Fu speer Shi San Qiang de derde plaats brons.

Het was vrijdag 8 maart waarop Zutphenaar Douwe ter Horst afreisde naar de mooie Belgische stad Aarschot. De dag erna begonnen de open Wu Shu vechtsport kampioenschappen georganiseerd door Jurgen van Horenbeek in samenwerking met de Vlaamse Wu Shu federatie. Dit was een enorm groot toernooi met maar liefst 300 deelnemende atleten.

Douwe ter Horst was er met Argentina Cotcheza, Douwe ter Horst, Laura Bonthuis en Douwe Geluk. Op dit toernooi kon er deelgenomen worden aan: Sanda het Chinese kickboksen, Wu Shu, Kungfu traditioneel en Shaolin Fist.

Douwe ter Horst pakte de derde plaats brons na een zware strijd in zijn poule. Douwe is een expert met de speer en hij wint er veel mee. De teamgenoten van Douwe: Laura Bonthuis pakte goud en brons ook Douwe Geluk pakte goud en brons en Argentina Cotcheza won sterk tweemaal het zilver. Vol trots nam Douwe ter Horst zijn brons mee naar de mooie stad Zutphen waar hij nu alweer voorbereidingen treft voor de volgende kampioenschappen.

Meer berichten