Gert Sterk van AVR reikt de cheque uit aan voorzitter Henk Jan Milius.
Gert Sterk van AVR reikt de cheque uit aan voorzitter Henk Jan Milius. (Foto: PR KVZ)
Sport

Opbrengst Perfect Days van AVR voor jeugd KVZ

Zutphen - In de rust van de spannende wedstrijd van KVZ 1 tegen koploper Victum was er zaterdag een feestelijk moment. Gert Sterk overhandigde, namens zijn werkgever AVR, een cheque van € 950 aan voorzitter Henk Jan Milius voor de jeugd van KVZ. Het bedrag zal besteed worden aan een betonnen tafeltennistafel op de accommodatie van de korfbalclub. Dat is één van de wensen die de oudere jeugd van KVZ eind december bij het bestuur heeft ingediend. Samen met de opbrengst van de KVZ paaseitjes actie maakt de cheque van AVR dit mogelijk.

Bij Afvalverwerking-AVR in Duiven wordt elke maand gespaard voor een goed doel. Dat doen ze door voor elke Perfect Day die het bedrijf draait een bedrag in de spaarpot te doen. Zo zet het bedrijf de gezamenlijke prestatie van een perfect gedraaide dag in het zonnetje. Op een Perfect Day loopt alles zoals het moet: geen ongelukken of incidenten, geen emissie overschrijdingen, geen ongeplande stops en binnen het budget. Zo’n dag kan alleen ontstaan als er perfect wordt samengewerkt, die draaien de medewerkers van AVR dus met zijn allen. Met het Perfect Day spaarproject zien de medewerkers daar iets voor terug. Zij mogen de goede doelen aandragen, waarvan er maandelijks één wordt gekozen. Medewerker Gert Sterk, korfballer en clubman in hart en nieren, droeg de Jeugd van KVZ aan als goed doel. De opbrengst van januari 2019, die maar liefst € 950 bedraagt, is nu geschonken aan KVZ.

Voorzitter Henk Jan Milius is blij met de cheque: “Het is mooi dat AVR op deze manier de teamprestatie van de medewerkers beloont en het is nog mooier dat wij daar, met dank aan Gert, voor onze jeugd de vruchten van kunnen plukken. Een groep jeugdleden uit de A en B heeft een plan ingediend om het voor de jeugd bij KVZ nog gezelliger te maken. Hiermee kunnen we één van de ingediende wensen van de jeugd vervullen.”

Toen het bestuur in november 2018 de leden van KVZ opriep om met plannen te komen om de club nog sterker en aantrekkelijker te maken, greep de oudere jeugd van KVZ haar kans. Onder het genot van pizza’s en bitterballen maakten spelers uit de A en de B een plan dat ze eind december hebben ingediend. Eén van de wensen is een betonnen tafeltennistafel op de accommodatie van KVZ. Die wens gaat nu dus in vervulling. Naast de cheque van de AVR wordt namelijk ook de opbrengst van de KVZ paaseitjes actie hiervoor ingezet. De actiecommissie van KVZ verkoopt zakjes paaseitjes in de clubkleuren zwart, groen en (zilver)wit. Een zakje kost € 5 waarvan er € 2 voor de tafeltennistafel is bedoeld. Zaterdag is de verkoop gestart en de bestellingen kunnen tot uiterlijk 30 maart ingeleverd worden.

Meer berichten