meisjes recreatie SZG Zutphen
meisjes recreatie SZG Zutphen (Foto: pr)
Sport

Eerste recreatiewedstrijd voor meisjes SZG Zutphen

Zutphen - Op zondag 3 maart hebben 24 meisjes van SZG Zutphen meegedaan aan de Recreanten-turnwedstrijd in Warnsveld. Voor veel meisjes was het de allereerste keer dat ze aan een wedstrijd meededen. Dat bracht dan ook best wat spanning met zich mee.

In wedstrijd 1 turnden Stella, Diana, Bo, Fenella, Madelon, Jasmijn, Myrthe, Phylissia en Jitske in categorie Instap niveau X. En Elena, Dulce-Maria en Anna in categorie Pupil 1 niveau X. Niveau X is een speciaal geschreven oefenstof voor recreanten. Er werd geturnd op sprong, brug, balk en lange mat. De meesten hadden er zin in, sommigen vonden het heel spannend. Maar gedurende de wedstrijd was er van die spanning niets meer te merken. Ze vonden het vooral heel leuk.

In wedstrijd 2 was het de beurt aan Sarah, Anna, Romy in categorie Instap R3 en Helin, Wies, Lieke en Roza in categorie Pupil 2 niveau X en Mira en Julia in categorie Pupil 2 niveau D4. Ook hier was het voor bijna alle meiden de eerste keer dat ze aan een wedstrijd meededen. Voor de jury was het misschien nog wel het lastigst, want in alle groepjes zaten meisjes die verschillende oefeningen deden. Voor ons trainers was dit juist fijn, want alle meisjes zaten per vereniging bij elkaar. Alle meiden hebben hun uiterste best gedaan. Bij de prijsuitreiking hoopt iedereen natuurlijk een medaille te halen, maar helaas is dat maar voor 3 meisjes per categorie/niveau weggelegd. In de categorie Instap R3 mocht Anna een zilveren medaille in ontvangst nemen. In diezelfde groep werd Romy net 4e en Sarah 6e. Bij Pupil 2 niveau X werd Lieke 4e. En bleek Wies het podium mis te zijn gelopen doordat ze 1 onderdeel op de lange mat vergeten was waardoor ze uiteindelijk 9e werd. Roza is 8e en Helin 10e geworden. Bij Pupil 2 D4 zijn Mira 6e en Julia 11e.

In wedstrijd 3 zaten Venity, Anne-Emmelyne en Yourusalem. Voor Yourusalem de allereerste wedstrijd, maar gelukkig hebben de andere 2 meiden haar enorm geholpen. Ze hebben een goede wedstrijd geturnd waar ze zeker trots op mogen zijn. Bij Venity en Anne-Emmelyne ging de vloer top en Yourusalem liet een goede balk oefening zien.

Meer berichten