Lucinda Douglas, zij was o.a. genomineerd voor Etnische Zakenvrouw van het jaar.  
Lucinda Douglas, zij was o.a. genomineerd voor Etnische Zakenvrouw van het jaar.  

Provincie ondersteunt Brummens project PowerVrouwen in beeld

BRUMMEN - De provincie Gelderland ondersteunt het project 'PowerVrouwen in beeld', van fotograaf Léontine van Geffen-Lamers uit Brummen.

Veel Gelderse 'Powervrouwen' heeft de fotograaf geportretteerd in dit boek, waarvan de opbrengst grotendeels naar Free a Girl gaat. "We willen meisjes uit gedwongen prostitutie bevrijden." Fotograaf Léontine van Geffen-Lamers reageert: "Ik ben er enorm blij mee dat de provincie mijn project ondersteunt. Het is een erkenning voor mijn project en bevestigt mijn gevoel op de goede weg te zijn. Daar ben ik de provincie heel dankbaar voor." Ze koos ervoor om de opbrengst van haar boek grotendeels te doneren aan Stichting Free a Girl. Deze stichting heeft als doel meisjes uit o.a. India en Nepal te bevrijden uit de gedwongen prostitutie. "De kansen die ik als meisje in Nederland kreeg, gun ik ook andere meisjes over de hele wereld. Free a Girl geeft na hun bevrijding deze meisjes een nieuw leven. Met dit boek hoop ik tienduizend euro binnen te halen zodat ik met deze bijdrage zo'n tweehonderd meisjes kan helpen."

Monumentenfotograaf Léontine van Geffen-Lamers maakt een boek over onder andere Gelderse PowerVrouwen, omdat ze vrouwen wil laten zien hoe krachtig ze zijn. "Vrouwen hebben helaas regelmatig de neiging zichzelf onzichtbaar te maken. Dat is jammer en in mijn ogen niet nodig. Met dit boek hoop ik daar verandering in te brengen." Ook uit andere regio's zijn PowerVrouwen geportretteerd. Om haar boek nog meer kracht bij te zetten, is de fotograaf een crowdfundingsactie gestart die nog tot 30 december loopt. Het boek komt uit op Internationale Vrouwendag 8 maart 2017. 

Meer informatie over haar crowdfundingsactie via de site Voordekunst.nl: https://www.voordekunst.nl/projecten/5105-powervrouwen-in-beeld-1

Meer over dit boek en het proces van maken is te vinden op de website: www.powervrouweninbeeld.nl of facebook https://www.facebook.com/powervrouweninbeeld/

(foto: Léontine van Geffen-Lamers)

Meer berichten