Sport

De Bongerd is schoolschaakkampioen

Zutphen - Basisschool De Bongerd uit Zutphen is opnieuw ongeslagen basisschoolschaakkampioen van de gemeente Zutphen. Het kampioenschap werd georganiseerd door het Schaakgenootschap Zutphen.

Het schoolschaken zit in Zutphen duidelijk in de lift. Dat bleek wel tijdens het spannende Zutphens Schoolschaakkampioenschap dat afgelopen zaterdag in wijkcentrum Waterkracht werd gehouden. Met het recordaantal van maar liefst 21 teams werd in zeven ronden gestreden om de titel en om de kwalificatie voor het regionaal kampioenschap. Op steeds meer scholen wordt actief aandacht aan schaken besteed en dat was ook duidelijk te merken aan het niveau van de hoogste teams.

De kampioen en de nummers 2 en 3 plaatsen zich voor de halve finales van de Oostelijke Schaakbond, welke plaats vindt op 23 maart in Arnhem en Deventer.

Het kampioenschap is zeer voorspoedig verlopen. Er werd, zoals altijd, zeer sportief gestreden met veel respect voor elkaar. Het is een genot om te zien hoe geconcentreerd de kinderen bezig zijn. Na 5 ronden stond het 1e team van de J.F. Kennedyschool bovenaan, gevolgd door team 1 van De Bongerd en team 1 van de Jan Ligthartschool.

De Bongerd 1 en 2 zetten toen echter de eindsprint in en de Kennedy en Jan Ligthart lieten het in die twee laatste ronden afweten. Gevolg: De Bongerd 1 en De Bongerd 2 eindigden als eerste en tweede en Kennedy 1 moest tevreden zijn met de derde plaats.

Het team van De Bongerd 1 ging met de enorme wisselbeker naar huis en kreeg bovendien de traditionele taart die door Bakkerij van Zuijlen ter beschikking was gesteld en die er dit jaar nog mooier en lekkerder uitzag dan anders!

Net naast het erepodium greep het 1e team van De Achtsprong. Ook zij hadden een sterke eindsprint die hun in het sterke deelnemersveld een zeer mooie vierde plaats opleverde, net voor de Zonnewende 1, de Scheperstee en De Bongerd 3. Daarna eindigde pas de Jan Ligthart 1, wat natuurlijk erg jammer was na het veelbelovende begin.

We wensen school De Bongerd en de J.F. Kennedy veel succes toe in de halve finales van de Oostelijke Schaakbond op 23 maart. Eindigt men daar bij de beste 6 dan heeft men zich geplaatst voor de finale van de Oostelijke Schaakbond, welke plaatsvindt op zaterdag 6 april in ’t Warnshuus in Warnsveld.

Meer berichten