Jill, Elin, Jolie en Bette.
Jill, Elin, Jolie en Bette. (Foto: pr)
Sport

Eerste plaatsingswedstrijd voor selectie Ritmische Gym SZG

Zutphen - Op zaterdag 16 februari hadden vier meisjes van de RG-selectie van SZG-Zutphen hun eerste plaatsingswedstrijd in Deventer. Zij kwamen alle vier uit in de categorie benjamins van de tweede divisie. Ondanks dat de meiden alle vier dit jaar nieuw in de selectie zijn, draaiden ze alle vier een goede hoepeloefening.

Jolie was als eerste van de vier aan de beurt en draaide een goede oefening. Helaas gingen niet alle elementen en technieken helemaal foutloos waardoor zij een achtste plaats behaalde. Daarna was het de beurt aan Elin. Ook Elin draaide een hele nette oefening. Met wat kleine foutjes met de hoepel, eindigde zij op de zesde plaats.

Vervolgens liet Jill haar oefening zien. Zij liet een van haar beste oefeningen zien en eindigde hiermee op de zevende plaats. Tot slot was het de beurt aan Bette. Het begin van de oefening was erg netjes maar helaas maakte ze op het laatst een hele grote fout waardoor zij zonder hoepel eindigde. Hiervoor krijg je standaard 1 punt aftrek. Het was dan ook een hele leuke verrassing dat zij door artistieke vaardigheden deze aftrek nog heeft kunnen compenseren waardoor ze alsnog op de tweede plaats eindigde en de zilveren madaille mee naar huis mocht nemen.

Ook hebben alle vier de meisjes een duo oefening zonder materiaal gedaan. Hierbij haalden Bette en Jill de vierde plaats en Jolie en Elin een mooie derde plaats wat brons opleverde.

Het wedstrijdweekend was voor Bette en Jill echter nog niet voorbij. Zij kwamen namelijk op zondag 17 februari ook nog uit op de recreatie wedstrijd in IJsselstein. In totaal deden hier negen meisjes voor SZG-Zutphen aan mee. Voor veel meisjes was dit de allereerste wedstrijd. Ondanks dat lieten alle meiden een mooie oefening met de bal of zonder materiaal zien. Voor niveau 1 eindigden Elin en Marit op een mooie derde plaats. Voor niveau 2 eindigden Siska en Hanne op een derde plaats, Jill en Nina op een tweede plaats en Bette op een mooie eerste plaats. Ook Zsara die in niveau 3 uitkwam haalde een eerste plek. Sophie die in dezelfde categorie uit kwam eindigde op een vierde plaats. Oorspronkelijk zou Laura in niveau 5 volgen maar helaas had zij zaterdag bij het inturnen van de wedstrijd zo’n ernstige blessure opgelopen dat zij zondag niet meer kon deelnemen. Wij wensen haar namens de RG van SZG-Zutphen heel veel sterkte.

Voor de meisjes van ritmische gymnastiek van SZG Zutphen was dit een wedstrijdweekend met een gouden randje waarbij meerdere medailles mee naar Zutphen gingen.

Meer berichten