Foto:

Bouw toilet- en opslagruimte Openluchttheater Gorssel

Gorssel - In de zomer van 2018 heeft Openluchttheater Gorssel het lustrum gevierd met twee optredens in het weekend van 9 en 10 juni. Dat moment heeft men ook gebruikt om aanvullende sponsors te vinden voor de bouw van een toilet- en opslagruimte. Daarmee werd nagenoeg alle het benodigde geld verzameld. Tot grote verrassing van het bestuur werd vervolgens nog het laatste gat gedicht door Stichting Vrienden van de Borkel, waardoor men een sluitende begroting heeft gekregen.

Voor een dergelijk gebouwtje op zo'n bijzondere plek, is wel een bouwvergunning nodig en die is eind 2018 door architect Ronald Wieggers uit Gorssel aangevraagd. Ronald heeft daartoe kosteloos een deskundige bouwtekeningen gemaakt met gevelaanzichten en de benodigde details.

Na wat onduidelijkheden is de bouwvergunning ook spoedig verkregen. Eerst heeft men de plek uitgezet waar het gebouwtje precies moet komen en op welke hoogte. Vervolgens kon opdracht gegeven worden voor het ontgraven van de zwarte aarde en het aanbrengen van zand om op te bouwen.

Uitvoering
De Poorte heeft het grondwerk al klaar en de riolering naar de weg ingegraven. Nu gaat men met de vrijwilligers snel aan de slag met het aanbrengen van isolatie en folie om vervolgens de betonvloer aan te brengen. Gelijktijdig zal Anton Bruggeman de nodige mantelbuizen aanbrengen voor de aansluiting van elektriciteit en water.

Men hoopt nog in februari de betonvloer te storten en gelijktijdig is men al begonnen met het maken van de wandelementen en de dakspanten.

Dat was nog wel een punt. Het vinden van een werkplek waar men de materialen droog op kan slaan en verwerken. Maar na het nodige zoekwerk en rondvragen heeft men een prima werkplek gevonden.

Het maken van de wandelementen betekent het schroeven van balkjes op platen waarmee delen ontstaan van circa 1,20 bij 2,40 meter. Deze worden later ter plaatse aan elkaar geschroefd waardoor de wanden zullen ontstaan. Vervolgens wordt isolatie aangebracht en de buitenzijde afgetimmerd met geprofileerde houten planken. Daarna kan men dan de dakspanten plaatsen.

Handige vrijwilligers nodig
Men heeft al een paar enthousiastelingen, maar men kan nog meer handige vrijwilligers gebruiken. Dit zeker bij het plaatsen en aan elkaar schroeven van de wandelementen maar ook straks bij het schilderen van het gebouwtje.

Meehelpen? Neem dan contact op met: Bob Kempink, b.kempink@devlierhof.eu of telefoon 06-53159411.

Meer berichten