Chayenna, ZiLin, Ymke
Chayenna, ZiLin, Ymke (Foto: pr)
Sport

Medailles bij laatste plaatsingswedstrijd ACRO van SZG

Zutphen - Zaterdag 9 februari vond de laatste voorwedstrijd voor de D-jeugd en E-lijn ACRO in Genemuiden plaats. In totaal deden hier vijftien meiden van SZG aan mee verdeeld over drie trio's en drie duo's.

In wedstrijd 1 het duo Bo & ZiYi en het trio Ymke, Chayenna & ZiLin die in de E-lijn uitkomen. Beide teams hebben de afgelopen weken erg hard getraind en dat was zeker terug te zien in de oefeningen. Eerst mochten Bo en ZiYi aan het publiek laten zien wat ze konden. De meiden lieten een nette oefening zien. Ze waren net iets te vroeg klaar maar ondanks dat kregen ze mooie punten terug die zelfs hoger waren dan de vorige wedstrijd. Daarna waren Ymke, Chayenna en ZiLin aan de beurt. Ook bij hen was het harde werken tijdens de trianingen in de oefening terug te zien. De meiden deden hun oefening met veel plezier en dat was te zien. Dit zorgde voor een mooie derde plek en mochten ze dus de bronzen medaille mee naar huis nemen

In wedstrijd 3 zaten van de E-lijn het duo Joyce & Santi en het duo Lynn & Bette. Eerst waren Joyce en Santi aan de beurt. De meiden lieten een mooie oefening zien en vooral de tempo onderdelen, waarbij Santi gegooid wordt door Joyce, gingen erg goed. Ook deze meiden hadden hogere punten dan de vorige wedstrijd. Daarna waren Lynn en Bette aan de beurt. Zij lieten en nette oefening zien met goede onderdelen. Ook zij hadden een hoger punten aantal dan de vorige keer. Er waren ook nog twee jeugdtrio’s die in de D-lijn in wedstrijd 3 uitkwamen. Te beginnen met trio Elin, Lieke en Marit. Hun oefening zag er vrolijk en netjes uit. De dans kon wat strakker, maar als geheel zag het er goed uit. Een telfoutje gaf ze helaas wat aftrek. De meiden waren blij en tevreden met het resultaat, wat is beloond met een 4e plek.

Tot slot mocht het trio Esma, Linde en Jasmijn hun oefening laten zien. Dit ging al beter dan de vorige keer. De onderdelen waren mooi strak en ze dansten gelijk en met overtuiging. Het was nog even afwachten op hoe de concurrenten het deden, maar net zoals de vorige keer mochten ze weer plaatsnemen op de 3e plek op het podium en een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Aankomende week wordt bekendgemaakt wie er doorgaan naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen. Nog even afwachten dus…

Meer berichten