Goedkope rijbewijskeuring senioren

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de Rijbewijskeuringsarts op 28 februari en vervolgens eens per maand in het Ontmoetingscentrum DWK, Leeuweriklaan 19.

Voor informatie en een afspraak belt men naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via:www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E 45 euro, medisch 65 euro, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas 65 euro. Leden van CNV/FNV/ouderenbonden en/of thuiszorg krijgen 10 euro korting op bovenstaande prijzen. Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Voordat men naar de keuring gaat, dient er eerst een gezondheidsverklaring gekocht te worden. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

Men beantwoordt de vragen en stuurt de gezondheidsverklaring naar het CBR. Binnen een week krijgt men het keuringsverslag dat de arts moet invullen per post of via de e-mail toegestuurd van het CBR.

De verwerking en beoordeling door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om tijdig een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.

Meer berichten