Foto: Charlaine Beltman

Pianist Lakshman Pieters wint Talent Award

Zutphen - Stichting Cornerstone heeft vrijdag 1 februari de vijfde Talent Award van Zutphen gehouden. Jongeren konden stralen op het podium van het Lighthouse. Wel tien diverse acts die het beste van zichzelf lieten zien. Hiervan wonnen nummers 1, 2 en 3 mooie prijzen.

Voor deze spectaculaire avond waren drie juryleden aanwezig. Madhan Fitria, Ger Claassen en Ruben Bos, bekend onder de naam Sense. Madhan Fitria, die zelf deelnam in een van de eerste Talent Awards en inmiddels lesgeeft bij dansschool "All of the Above" in Deventer. De volgende in de rij was Ger Claassen van de bekende IJsselzangers. Afgelopen jaren is hij altijd van de partij geweest bij de Talent Award. En als laatste Ruben Bos, bekend als Sense. Hij is een rapper bij Zeven Zegels Music en was voor het eerst aanwezig.

Acts

De avond was gevuld door zeer diverse acts. Men zag dans, muziek, toneel, zang en rap voorbijkomen. Deze acts waren door de jongeren zelf vormgegeven. Veel van deze jongeren hebben nooit eerder les gehad of meegedaan aan een talentenjacht. Extra bijzonder om dan voor een professionele jury op te treden en feedback te ontvangen om zichzelf zo verder te kunnen ontwikkelen.

Verloopavond

In het programma waren niet alleen acts van de jongeren opgenomen. Ook droegen de juryleden een steentje bij. Madhan opende de avond met zijn zelf gechoreografeerde dans act. Hierna volgde zes acts van jongeren met verschillende thema's. Na de pauze opende Sense samen met zijn collega het tweede deel van de avond. Hierop volgde nog vier acts. Daarna was het aan de jury om in overleg te gaan.

Winnaars

Na overleg kwam de jury terug met de door hen gekozen winnaars. Op nummer drie kwamen de meiden Destiny, Mariël en Lisette terecht met de act genaamd "Tijdreis door emoties". Hierin vertelde ze over de ervaringen die zij hebben opgedaan en de lessen van het leven die het met zich meebracht. En dat als gevolg van deze ervaringen ze een muur om zichzelf heen gebouwd hadden om zichzelf te beschermen tegen de buitenwereld. Dit was ook zichtbaar op het podium. Dozen met woorden als spijt, paniek en onbegrip kwamen in de muur naar voren. Ze wonnen een live uitzending bij B-FM de lokale radiozender van Zutphen.

Nummer twee was Kai van Dijk. Hij bracht moderne dans, breakdance, hiphop en ballet samen in "Boy Mundo". Dit was zijn eerste deelname aan een talentenjacht ooit. Van de jury kreeg hij terug dat hij door zijn expressie goed zijn emotie liet terugkomen in de act. Kai won een dansles bij Madhan.

En dan nog de nummer een! Daar werd de keuze gemaakt voor pianist Lakshman Pieters, die het zelf gecomponeerde nummer "Flying" aan het publiek liet horen. De jury ging helemaal op in zijn muziekspel. Een van de juryleden zei dat hij de lucht in werd genomen met het muziekstuk, over bergen, heuvels en wateren heen. Lakshman mag zijn muziekstuk gaan opnemen in de studio van de Zeven Zegels Music.

Na deze geslaagde avond gingen de andere deelnemers niet met lege handen naar huis. Ieder van hen kreeg een cd van Sense en een rozet als dank voor de deelname.

Wees welkom bij de volgende editie van de Talent Award Zutphen, georganiseerd door Stichting Cornerstone Zutphen. Houd hiervoor de facebookpagina's van het Lighthouse Zutphen en Talent Award Zutphen in de gaten.

Meer berichten