Foto: Hans van Oosterhoudt

Zutphen grootste afname inbraken in Gelderland

Zutphen - Slotenmaker 365 Amsterdam heeft afgelopen maand op basis van data van de politie-onderzoek gedaan naar het aantal inbraken in Nederland in 2018. Deze gegevens heeft men opgedeeld per provincie en per gemeente, en ze daarna vergeleken met data uit 2017.

De Gemeente Zutphen staat volgens het onderzoek op plek 17 in de lijst van gemeentes met de minste inbraken in Gelderland. Ook staat de Gemeente Zutphen op plek 4 in de lijst van gemeentes met de grootste afname in inbraken in Gelderland.

In Nederland is het aantal inbraken in 2018 gedaald met 11,6 procent. In Gelderland daalde het aantal inbraken met maar liefst 21,7 procent.

In Nederland wordt er gemiddeld 17,1 keer ingebroken per 10.000 inwoners. In Gelderland wordt er 13,7 keer ingebroken per 10.000 inwoners. Gelderland zit daarmee dus flink onder het gemiddeld.

Wat nog meer opvalt in de provincie Gelderland: in slechts acht gemeenten steeg het aantal inbraken significant. In gemeente Rozendaal zijn in verhouding de meeste inbraken en steeg het aantal inbraken het meeste met 66,67%. De 3 gemeente met de grootste stijging in inbraken (Rozendaal, Oldebroek en Maasdriel) steeg het aantal inbraken in verhouding meer dan 2x zoveel als elke andere gemeente. In gemeente Apeldoorn wordt minsten 20% minder ingebroken dan in andere grote gemeenten in Gelderland. In de gemeente Oude IJsselstreek daalde het aantal inbraken met bijna 70%.

Klik hier om het hele onderzoek te lezen.

Meer berichten