Foto:

Nieuwe ouderschapscursus Baby Basics van start

Warnsveld - In onze huidige maatschappij leven we allemaal snel, we zijn druk, er zijn veel prikkels. (Aanstaande) ouders kunnen overal veel informatie vinden, horen van familie en vrienden wat je moet en vooral niet moet doen wanneer je baby geboren is.

Hoe haal je uit alle informatie het goede voor jou en je baby? Hoe bereid jij je optimaal voor op de komst van jouw baby? Hoe stimuleer je de ontwikkeling? Wat moet je doen wanneer je baby huilt?

In drie avonden krijgen (aanstaande) ouders informatie over wat belangrijk is bij dragen, hanteren tijdens verzorging, hechting, motorische ontwikkeling en spelontwikkeling. De cursus wordt gehouden in 't Warnshuus aan de Dreiumme 43 in Warnsveld.

Er zal veel aandacht zijn voor huilen, troosten en voor slaapgedrag. Er wordt samen met ouders gekeken naar lichaamstaal; wat probeert de baby ons duidelijk te maken? Een baby kan immers alleen via huilen en lichaamstaal laten weten wat hij of zij wil vertellen! Hoe reageert een baby op onze lichaamstaal en zijn wij ons bewust wat voor signalen wij uitzenden?

De cursus wordt gegeven door Heleen Tuunter, Henny Peters (kinderfysiotherapeuten) en Patricia Isselman (verpleegkundig specialist kindergeneeskunde en babyconsulent); alle 3 ouders en professionals die dagelijks werken met baby's en kinderen. Al jaren geven zij met succes ouders praktische en theoretische informatie om het ouderschap meer ontspannen te ervaren en horen vaak van ouders terug: "hadden we dit maar eerder geweten; dan was de babytijd anders verlopen.'

Meer informatie over de cursus is te vinden op www.lievebabies.nl/academie

Meer berichten