Waakvrijwilliger: dankbaar werk

“Gemakkelijk is het niet, maar het geeft veel voldoening.” Dat is de mening van de ruim twintig vrouwen en mannen die als vrijwilliger werkzaam zijn bij Stichting Noaberhulp Zutphen en omstreken.

Deze vrijwilligers verlenen in de gemeenten Zutphen, Lochem, Bronckhorst (Vorden en Steenderen) en Brummen (centrum) kosteloos aanvullende hulp aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en ervoor gekozen hebben om thuis, in hun eigen omgeving te sterven.

Als het in die laatste levensfase voor de mantelzorgers (te) zwaar wordt, kunnen de goed opgeleide vrijwilligers van Noaberhulp een helpende hand bieden. Dat doen ze vooral door overdag of ’s nachts bij de zieke te waken, zodat de mantelzorgers even op adem kunnen komen.

Op woensdag 27 februari start de basisopleiding voor nieuwe vrijwilligers. De opleiding bestaat uit acht avonden en wordt gehouden in Doetinchem. Wie wil weten of dit vrijwilligerswerk iets voor hem of haar is kan voor informatie terecht op de website van Noaberhulp Zutphen e.o. (www.noaberhulpzutphen.nl) en bij coördinator Joke Sieverink (06 -10 46 54 95; info@noaberhulpzutphen.nl).

Meer berichten