Foto:

Vernieuwde ART-route

Voor de eerste keer dit jaar staan de deuren van de deelnemers van Art Brummen op 26 en 27 januari van 12.00 tot 17.00 uur weer open. Nu met drie nieuwe deelnemers.

Op locatie 1 aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen vindt u het atelier en de galerie van Mieke Diekmann. Zij schildert en maakt bronzen beelden. Haar beelden zijn vaak ranke figuren in een dans gevangen. Ze combineert het brons met linten of cirkels van RVS. Haar schilderijen zijn intuïtief geschilderd in een mystieke en symbolische stijl.

Ze heeft verschillende gastexposanten, waaronder Trudy Dijkstra, één van de nieuwe deelnemers van Art Brummen. Trudy was als kind al zeer creatief. Vanaf 2001 tot 2015 heeft zij verschillende creatieve cursussen en workshops in eigen atelier en aan de volksuniversiteit gegeven, en studeerde in 2010 af als tekentaal docente. Zij heeft drie mandala boeken geschreven en geïllustreerd en werkte als illustrator mee aan diverse andere boeken. In hart en nieren is Trudy echter fijnschilder, zij werkt het liefst met olieverf op paneel. Centraal in haar werken staan dieren en landschap. Inspiratie hiervoor wordt opgedaan tijdens regelmatige wandelingen in de natuur en in de tuin rond haar woonplek in het buitengebied van Brummen. De laatste jaren zijn meerdere schilderijen in opdracht gemaakt en van eigenaar verwisseld. Schilderen is voor haar als ademen, de drang om te creëren is groot, het liefste zit zij elke dag wel een paar uur achter de ezel !
Omdat haar atelier nog niet helemaal klaar is kunt u Trudy en haar schilderijen bij Mieke in de galerie in Loenen vinden. Locatie 3 komt hierdoor in deze 1ste atelierroute te vervallen.

Nieuw in de route is het Huiskameratelier van An Compagne op locatie 2 aan de Schaapskooi 15 in Eerbeek. An schildert landschaps-impressies die zijzelf omschrijft als: "abstract impressionistisch met een vleugje natuurlijk realisme". Daarnaast schildert zij kleine realistische stillevens in olieverf op paneel. Gastexposant is Wim Compagne, beroepsfotograaf en landschapsfotograaf. U kunt prachtig fotowerk van hem bewonderen in een slide-show en met al uw vragen over fotografie én apparatuur bij hem terecht.

Trudy Dijkstra (locatie 3 vervalt) is deze keer te gast op locatie 1 bij Mieke Diekmann

Piet van Middelaar op locatie 4 aan de Burg. de Wijslaan 22 in Brummen. Piet heeft in zijn atelier De Rode Reiger de afgelopen maanden een aantal grotere en kleinere beelden gemaakt en enige objecten van oud-roest . In zijn atelier en sfeervolle (winter)tuin kunt u deze bewonderen.

Een kleurrijke selectie van zijn schilderijen hangt aan de muur in het atelier.

De volgende nieuwe deelnemer aan de Art Route Brummen is op locatie 5 houtdraaier Otto Koedijk. Otto maakt o.a. schalen, bollen, klankhout en tastpuzzels van inheemse houtsoorten. Hij heeft deze keer twee gastexposanten waar hij ook mee samenwerkt: Joost en Kees Dekkers, vader en zoon. Joost is lichttechnicus en heeft gewerkt voor theater- en dansgroepen en bij schouwburgen en musea. Naast zijn werk komt hij ook toe aan vrij werk: lichtobjecten. Die maakt hij samen met Kees, die op de meubelvakschool in Amsterdam studeert, en Otto die het houtdraaiwerk voor zijn rekening neemt. Gedrieën maken ze bijzondere lampen en lichtobjecten. In het licht van deze samenwerking laten ze deze nu voor het eerst schijnen.

Annie Elissen gaat in 2019 verder met het experimenteren met verf op diverse materialen. Verrassend nieuw zijn b.v. landschappen lekker dik en vol geschilderd met het paletmes, wel weer met de heldere kleuren die haar werk zo herkenbaar maken. Daarnaast wat kleinere nieuwe werken op hout en porselein. Annie geeft ook schildercursussen en workshops. Haar atelier vindt u op locatie 6 aan de Zegerijstraat 7a in Brummen.

Joop van Ulden op locatie 7 heeft zich de laatste jaren steeds meer gespecialiseerd in het maken van keramische vogelhuisjes en voedertafels. Hiervan zijn er een groot aantal te bewonderen in zijn atelier waaronder een veel nieuwe modellen, die hij de laatste maanden gemaakt heeft voor het nieuwe beeldentuin seizoen. Er zijn ook nog een aantal fonteinen en waterornamenten te zien en met korting te koop omdat hij de laatste jaren geen nieuwe meer maakt. Het atelier van Joop is te vinden op Kerkstraat 6 in het centrum van Brummen.

De inspiratie van Analies Martin is gebaseerd op een spontane inval, een herinnering of alledaags moment. Intuïtief probeert ze in klei uitdrukking te geven aan wat haar beweegt. Ze laat zich graag verrassen. Daarom houdt zij bewust ruimte voor het onverwachte in vrijwel alle fases die voorafgaan aan de totstandkoming van een kunstwerk. Meestal stookt Analies 'raku'. Een stooktechniek met zaagsel en hout, die in combinatie met onder andere rook verrassende craquelé en kleureffecten geeft. Maar ook door het gebruik van oxides en gekleurd slib worden onvermoede effecten bereikt. U vindt haar op locatie 8 aan de Zicht 30 in Brummen.

Meer berichten