Foto:

Fysiotherapeut Laurens Brummelhuis neemt afscheid

Zutphen - Op 30 januari neemt fysiotherapeut Laurens Brummelhuis afscheid van Arcus Fysiotherapie en het Arcus Gezondheidscentrum in Zutphen.

Laurens Brummelhuis is vanaf 1988 werkzaam in Zutphen. Eerst als fysiotherapeut bij praktijk voor fysiotherapie Everink aan de Leeuweriklaan. Vanaf 2005 was hij een belangrijke initiator van het samenwerkingsverband Arcus Gezondheidcentrum aan de Paulus Potterstraat. Een samenwerking tussen vijf huisartsenpraktijken, een apotheek en een sterk groeiende fysiotherapiepraktijk. Op dat moment voor Zutphen een absolute noviteit.

Arcus Fysiotherapie, waarvan Laurens Brummelhuis mede praktijkhouder is, ontwikkelde zich tot een fysiotherapeutisch centrum met regionale bekendheid waar alle specialisaties vertegenwoordigd zijn. Nieuw voor die begintijd waren de programma's voor werk- en re-integratie. Multidisciplinair samenwerken met een psycholoog, bedrijfsmaatschappelijk werk, bedrijfsfysiotherapeut en bedrijfsarts bleek een uitermate effectief format om arbeidsongeschikte werknemers opnieuw aan het werk te krijgen. Laurens Brummelhuis, vòòr zijn Zutphense periode werkzaam in Duitsland, beheerste op dat moment als geen ander de kunst van het revalideren en trainen van patiënten met uiteenlopende klachten. In eerste instantie werd de multidisciplinaire aanpak voornamelijk ingezet bij patiënten met rug-, knie- en schouderklachten, al snel echter ook succesvol bij een breed scala van andere aandoeningen. Zijn kennis en inzet is belangrijk geweest voor de ontwikkeling van deze vorm van fysiotherapie. Nu algemeen geaccepteerd en toegepast.

Laurens maakte deel uit van de maatschap voor fysiotherapie Arcus. Twentse degelijkheid en nuchterheid combineerde hij met een brede vakkennis en warme interesse voor zijn patiënten. Hij verbond zich nadrukkelijk met Zutphen en de Zutphenaren. Toch is hij al die tijd blijven wonen in het Twente waar hij en zijn gezin zo verknocht aan zijn.

Laurens Brummelhuis gaat na ruim 30 jaar fysiotherapie stoppen met zijn werk. Hij gaat zijn plek in de maatschap overdragen aan Annemarie Diekman en Martin Oortwijn. Voor velen al bekende namen en ook al lange tijd verbonden aan Arcus Fysiotherapie.

Naast veel activiteiten in zijn laatste werkweek zal er ook gelegenheid zijn voor patiënten en ex-patiënten, vrienden en collega's om afscheid van hem te nemen. Op woensdag 30 januari is ervan 17.00 tot 19.00 uur een receptie in het Arcus Gezondheidscentrum waarvoor u van harte uitgenodigd bent.

Meer berichten