Brood krijgt tweede leven bij BroodCafé

Zutphen - Vers brood dat niet verkocht wordt op de dag dat het is gebakken, krijgt een tweede kans en biedt een extra opbrengst voor de Voedselbank.

Steeds meer wordt men zich ervan bewust dat voedsel bedoeld is om op te eten. Heel veel eten wordt echter nog steeds verspild. Voor een bakker valt het ook niet altijd mee om al het brood tot aan de laatste kruimel te verkopen. Bij Driekant werd al een deel van het brood wekelijks opgehaald door de Voedselbank en een ander deel werd gebruikt als veevoer.

Driekant heeft nu een plan bedacht om de voedselverspilling nog verder terug te dringen.

Vanaf vrijdag 18 januari wordt er in het BroodCafé aan de Lijmerij 23, de Driekant-vestiging achter het station, plaats gemaakt voor een speciaal broodrek. Hierin vindt u het brood dat bij Driekant niet meer als dagvers verkocht kan worden, maar wat eigenlijk nog veel te goed is om aan de dieren te voeren. Tegen een sterk gereduceerde prijs kunt u dit brood hier kopen. De opbrengst van het brood en andere producten. komt voor 50% ten goede aan de Voedselbank. De andere 50% is ter compensatie van de gebruikte grondstoffen.

Uiteraard zal er ook nog voldoende Driekant-brood en ander lekkers beschikbaar blijven voor de wekelijkse distributie naar Voedselbank Zutphen.

www.driekant.nl

Meer berichten