Chauffeurs en deelnemers proosten op de nominatie
Chauffeurs en deelnemers proosten op de nominatie (Foto: lex hemelaar)

Nominatie AutoMaatje voor Appeltje van Oranje

Zutphen - ANWB AutoMaatje maakt kans op het Appeltje van Oranje, de prestigieuze prijs voor sociale initiatieven. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door koningin Maxima. Iedereen kan tot en met donderdag 16 januari stemmen via stem.oranjefonds.nl/automaatje. Als AutoMaatje de meeste stemmen krijgt, is ze de winnaar.

AutoMaatje is een vervoersdienst door vrijwilligers voor de minder mobiele medemens en is nu al in meer dan veertig steden actief. In de gemeente Zutphen en omgeving is AutoMaatje ingevoerd door de Stadsonderneming Zutphen in samenwerking met Muzehof en Luxor. Met 56 vrijwillige chauffeurs en 74 deelnemers (gebruikers) zijn in drie maanden tijd al bijna 250 ritten gereden. Op de nieuwjaarsbijeenkomst van AutoMaatje waren veel van hen aanwezig om te proosten op de nominatie.

Het Appeltje van Oranje gaat uit van het Oranje Fonds. De prijs gaat naar sociale projecten die vrijwilligers op een buitengewone manier weten te mobiliseren én motiveren. In 2018 ging de prijs naar het Zutphense Buddy-to-Buddy.

Om gebruik te maken van AutoMaatje belt u elke werkdag tussen 10.00 en 14.00 uur met 0575 – 23 40 20. Ook nieuwe chauffeurs zijn welkom en kunnen zich aanmelden via dit telefoonnummer. Meer informatie vindt u op facebook AutoMaatje Zutphen/Warnsveld

Meer berichten