Schrijver Jan Bos vertelt tijdens informatieavond Theaterproject
Schrijver Jan Bos vertelt tijdens informatieavond Theaterproject

Grote belangstelling voor Theaterproject De Hoven

Zutphen - Op dinsdag 8 januari was er grote belangstelling tijdens de informatieavond van Theaterproject De Hoven waarbij de ruim 30 bezoekers werden geïnformeerd over het theaterproject door initiatiefnemer Inès Kok van Verzien Theater.

Zij gaf in De Garage aan de Oude Kanonsdijk een toelichting op het project door kort te schetsen wat het project precies inhoudt en waar de voorstelling dit jaar over zal gaan. In navolging van het vorige jaar zal opnieuw de historische achtergrond van de wijk De Hoven als uitgangspunt genomen worden.

Het boek Tiggeljong van schrijver en onderzoeker Jan Bos wordt als belangrijke inspiratiebron gebruikt voor het script. Tijdens de informatieavond kreeg de schrijver, die voor deze gelegenheid helemaal vanuit het Groningse Bedum was afgereisd, de gelegenheid om wat meer te vertellen over de tijd van de steenfabrieken en de sociale context van het leven van de fabrieksarbeiders.

De initiatiefnemers van het theaterproject willen net als vorig jaar ook dit jaar een aantal voorstellingen realiseren. Het project staat onder leiding van Inès Kok van Verzien Theater en een krachtig team van Heufse vrijwilligers.

Alle belangstellenden tussen 10 en 100 jaar kunnen zich opgeven om mee te spelen of mee te helpen om de productie tot een succes te maken. Mensen die willen meespelen of helpen bij het maken van kostuums, decors, techniek, opbouw, kaartverkoop, catering, grime of als gastvrouw/heer willen optreden kunnen zich melden door een mail te sturen naar: theaterhoven@gmail.com. Ook mensen die verhalen kennen of beschikken over fotomateriaal vanuit de tijd van de steenfabriek wordt gevraagd contact te zoeken.

Volg Theaterproject De Hoven:
facebook.com/theaterprojectdehoven
instagram theaterproject_dehoven

Meer berichten