Foto: Picasa

Kanjers halen kerstbomen op voor Join4Energy

Zutphen - Op woensdag 9 januari was het dan eindelijk zo ver. Na twee weken, dag in dag uit, kerstbomen zoeken en oproepen plaatsen op Facebook, mochten de kerstbomen officieel bij de gemeente ingeleverd worden. Kerstbomen die door de kanjers op de foto ingezameld zijn voor de stichting Join4Energy.

De stichting Join4Energy ondersteunt het onderzoek naar een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte. Een vriend en vriendin van de kinderen op de foto hebben deze ziekte. Dat betekent dat ze altijd moe zijn en pijn hebben. De prognose van kinderen met deze ziekte is vreselijk: 80 procent van deze patiënten wordt niet volwassen!

Dat de vrienden van de kerstbomenkanjers zo ziek zijn, maakt dat de motivatie om geld in te zamelen voor het medicijn enorm is! Ze organiseren met regelmaat acties voor hun vrienden om te zorgen dat het broodnodige medicijn er zo snel mogelijk komt. Zo verkopen ze in november pepernoten, in januari verzamelen ze kerstbomen en tegen pasen komen ze met paaseitjes langs de deur.

Deze kanjers hebben maar liefst 310 kerstbomen aan de gemeente ter versnippering aangeboden, goed voor 155 euro.

Ook in Warnsveld is deze actie opgepikt. Daar hebben vriendinnen van deze kanjers ook bomen ingezameld en zij hebben 90 bomen aan kunnen bieden! Weer 45 euro voor dit zo belangrijke doel.

Voor het vervoer en de opslag waren de fa. Schrijver uit Zutphen en de gemeente Zutphen de helpende hand(en). Zij hebben gezamenlijk, geheel kosteloos, gezorgd dat alle bomen vervoerd werden. Het is werkelijk hartverwarmend om te merken dat ook grote bedrijven het hart op de goede plaats hebben, en zij ook hun energie hebben gegeven voor kinderen die dat niet hebben.

Kinderen met een energiestofwisselingsziekte komen iedere dag energie tekort en dat moet anders! Mocht u alsnog uw steentje bij willen dragen of meer informatie willen over de stichting en de ziekte; www.join4energy.nl of e-mail naar Patriciabloemenkamp@upcmail.nl

Meer berichten