Winterschool Zutphen

Vrijdagmorgen 18 januari start de Winterschool in de Bibliotheek Zutphen: vier digitale doelessen over computer en internet. Met handige tips en trucs voor Google, de catalogus van de bibliotheek en digitale veiligheid.

Dianne en Jody geven uitleg en de deelnemers gaan zelf oefenen. Dit kan op een eigen laptop of tablet of op een laptop van de bieb. Aanmelding kan per ochtend, maar meedoen aan alle vier de ochtenden is natuurlijk ook mogelijk.

Het programma:

les 1: zoeken en vinden op internet: met tips voor Google en aandacht voor de betrouwbaarheid van informatie op websites;

les 2: website en apps van de Bibliotheek: met uitleg over zoeken en reserveren in de catalogus, apps van de Bibliotheek en het lenen van e-books;

les 3: DigiD en Mijn overheid: uitleg over DigiD aanvragen en gebruiken; berichtenbox van de overheid;

les 4: digitale veiligheid: veiligheid en privacy ; wachtwoorden ; phishing en digitale fraude ; sociale media.Deelname kost € 5,00 per ochtend voor leden en € 7,50 voor niet-leden van de Bibliotheek. De lessen zijn op vrijdag 18 en 25 januari, 1 en 8 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2.

Meer informatie en/ of aanmelden: info@graafschapbibliotheken.nl; 0575-512926; www.graafschapbibliotheken.nl

Meer berichten