Phoenix zoekt nieuwe, jongere koorleden.
Phoenix zoekt nieuwe, jongere koorleden. (Foto: Rien Oosterveen)

Twee open repetities vrouwenkoor Phoenix

Brummen - Altijd al graag in een koor willen zingen maar je weet niet of het echt iets voor je is? Vrouwenkoor Phoenix zoekt jongere aanwas en houdt daarom op donderdag 17 en 24 januari een open repetitie.

Tijdens de open repetitie kunnen potentiële zangeressen ervaren hoe het is om in een koor te zingen. Het koor start deze avonden met oefeningen om de stem op te warmen, doet wat zangtechniekoefeningen en studeert vervolgens een nieuw nummer in. Er wordt niets van de nieuwkomers verwacht, ze hoeven alleen maar te ervaren hoe het is.

Vrouwenkoor Phoenix gaat voor kwaliteit en gezelligheid. Het koor met 55 leden uit de hele regio gaf eind december nog een kerstconcert voor zeshonderd bezoekers in de Walburgiskerk in Zutphen.

Het koor staat bekend om het uitgebreide repertoire, van licht klassiek tot negro spirituals, evergreens, en ook moderner werk.

En wat is jongere aanwas? Het jongste koorlid is 48 jaar: “Ik daag iedereen uit om de jongste te worden maar wat erboven mag ook hoor”, zegt Marjan Lijftogt lachend. “Zingen in een groot koor is heerlijk, het geeft een mooi vol geluid en een machtig gevoel. Ik kwam zonder ervaring naar dit koor maar ik heb al veel geleerd. Er zingen veel ervaren vrouwen dus als nieuweling zing je zo mee. We werken geregeld aan zangtechniek, ademhaling en koorklank. Het is een uniek koor - ik wilde wat meer dan alleen popnummers en Phoenix voldoet helemaal aan mijn verwachting, het biedt een mooie mix van diverse muziekstijlen, een fijne onderlinge sfeer en natuurlijk goed (leren) zingen.”        

De open repetitie is 17 en 24 januari van 20.00 – 22.00 uur bij Plein Vijf, Graaf van Limburg Stirumplein 5 in Brummen. Je kunt je aanmelden via vrouwenkoorphoenix@gmail.com dan zorgen wij dat er muziek voor je klaarligt, maar je kunt ook zo binnenlopen.

www.vrouwenkoorphoenix.nl

Meer berichten